Dossiers

RSS
 
Laatste nieuws Meest gelezen Per formule

Introducties & Acties:

 
ga Naar het archief Introducties en Acties
 
ga Naar het archief Advertorials

Lokale prijsstrijd in België na komst AH

Handel | 17-03-2011 09:06 | Willem-Paul de Mooij

BRASSCHAAT – De Belgische ketens Colruyt en Delhaize in de buurt van Albert Heijn in Brasschaat hebben hun prijzen verlaagd. Een lokale prijsstrijd lijkt te ontstaan. AH wordt op de eerste openingsdag overigens overspoeld met klanten.

“Onze prijspolitiek laat toe om op lokale noden in te spelen”, zegt een woordvoerder van Delhaize woensdag in verschillende media. Colruyt heeft op basis van de folder van AH zijn prijzen aangepast. De Belgische supermarkten, met grootmachten Carrefour, Delhaize en Colruyt staan bekend als relatief duur. Directeur Corné Mulder van AH België liet eerder weten niet uit te zijn op een prijzenoorlog in België.

Bijzonder druk
De eerste openingsdag van de AH in Brasschaat was overigens bijzonder druk. AH-medewerker Wouter Verreijt zegt in BN/De Stem stomverbaasd te zijn over de invasie. "Ik heb veel openingen van Albert Heijn meegemaakt, maar dit slaat alles." De drommen mensen hopen zich bij de ingang op. Bewoners van een appartement dat op het plein voor Albert Heijn uitkijkt, hebben de dag van hun leven. Ze zwaaien en lachen vanaf het balkon, een glas in de hand.

Kennismaking
Ondernemer Marco Van Ende en zijn zus Nathalie runnen de winkel in Brasschaat met veertig man personeel. De eerste dagen na de opening staan in het teken van de kennismaking met de klant. Er zijn proeverijen en tienduizend ‘buren’ van de winkel zijn uitgenodigd om persoonlijk kennis te komen maken. Ze ontvingen onder meer een BONUS-folder en de AllerHande in de bus.

De Belgische Albert Heijn aan de Hoogboomsteenweg in Brasschaat is dinsdag tot en met zaterdag open van 8.00 tot 20.00 uur. Op zondag is de winkel open van 08.30 – 12.30 uur en op maandag van 12.30 – 20.00 uur.

Meer foto's? Zie 'AH geeft smaakgarantie aan Belgen'

Klik hier voor het volledige dossier AH over de grenzen

Bron: DFT, Trouw, BN/De stem

 

meer foto's:

Delen |
Naar het complete nieuwsoverzicht