20 Februari 2017
Home > Foodkalender

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foodkalender

  • Feb.2017
    • Huishoudbeurs

      Veel foodfabrikanten grijpen de Huishoudbeurs aan om hun innovaties te presenteren door middel van reusachtige stands, acties en proeverijen. Daarnaast toont de beurs de laatste trends op het gebied van fashion, beauty, wonen, vrije tijd, en gezondheid. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur; op donderdag 23 en vrijdag 24 februari van 11.00 uur tot 22.00 uur.
      www.huishoudbeurs

      Lokatie: RAI Amsterdam
      Datum: 18 Februari 2017 t/m 26 Februari 2017
    • Retail Innovatie Festival

      Op donderdag 23 februari wordt in Den Haag het eerste Retailinnovatie Festival georganiseerd. Tijdens het festival wordt de toekomst van retail besproken, beleefd en gecreëerd door onder andere speeches van Joop de Boer (Pop-Up City) en Niven Kunz (NIVEN & Friet District), ‘winkelsafari’s’ en breakout-sessies.


      Het Retailinnovatie Festival is een initiatief van de Retailinnovatieagenda, en wordt georganiseerd voor retailers, ondernemers, vastgoedprofessionals, kennisprofessionals, beleidsmedewerkers en ontwikkelaars. Het programma vindt plaats in Korzo, de binnenstad van Den Haag en rondom conceptstore Collectiv. Collectiv is tevens het middelpunt van het festival met foodtrucks, een muziekprogrammering en tentoonstelling van retailinnovaties.
      www.retailinnovatiefestival.nl.

      Lokatie: Den Haag
      Datum: 23 Februari 2017
  • Mrt.2017
    • Masterclass Catering Foodstep

      Foodstep geeft in maart, april en mei de masterclass Catering. Dit is naar aanleiding van het Nationaal Catering onderzoek, dat in november uitkwam.

      De masterclass is bedoeld voor iedereen die zaken doet of wil gaan doen in het cateringkanaal. Het onderzoeksbureau neemt deelnemers een dag mee door de belangrijkste thema’s van het onderzoek en toont aan wat de onderzoeksresultaten voor effect hebben op alle schakelijks in de keten. Deelnemers krijgen kennis en tips, waar ze op interactieve wijze mee aan de slag gaan. Volgens Foodstep is de masterclass een goede start om de key topics in het cateringkanaal te leren kennen.

      Lokatie: Bennekom
      Datum: 1 Maart 2017 t/m 31 Mei 2017
    • Retail Outlook Event

      Retail Outlook staat dit jaar in het teken van drie ‘What if’ questions. Met deze ‘wat-als-vragen’ laat het evenement retailers anders nadenken over je businessmodel en de manier waarop je kunt blijven innoveren. Want, wat als bepaalde ontwikkelingen of technologieën bestaande businessmodellen totaal veranderen? Wat als klanten andere behoeften gaan ontwikkelen? Hoe kun je als organisatie hier op inspelen?

      Lokatie: Prodentfabriek Amersfoort
      Datum: 9 Maart 2017
    • Internorga

      Op Internorga vinden leidinggevenden van cateringbedrijven, restaurants, kantines of grootkeukens inspiratie. Veranderingsprocessen staan centraal, hier draait alles om (groot) keukentechniek en -apparatuur, inrichting, voeding en drank, (banket) bakkersbenodigdheden, ijsmachines en andere aspecten van catering. Leg nieuwe internationale contacten en ontdek samen verrassende trends en professionele oplossingen.
      www.internorga.com

      Lokatie: Hamburg Messe, Hamburg
      Datum: 17 Maart 2017 t/m 21 Maart 2017
    • Congres en Branche-evenement Speciaalzaken

      Ontwikkelingen in de samenleving gaan steeds sneller en trends volgen elkaar continu op. Zo raken retail en horeca steeds meer met elkaar verbonden; blurring. Consumenten zoeken daarnaast in hun winkelbeleving en producten naar waarden als puur, eerlijk, kleinschalig en lokaal. Recente onderzoeken laten zien dat er steeds meer buitenshuis wordt geconsumeerd.  Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de speciaalzaken* en hoe kan hierop worden ingespeeld? Tijdens het congres op het Branche-Event op maandag 20 maart 2017 staan we uitgebreid stil bij deze thema’s.

      Bent u ondernemer van een onderscheidende speciaalzaak? Of van een groothandel of aanverwante branche? Dan mag u dit congres niet missen!

      Lokatie: Zeist
      Datum: 20 Maart 2017
    • Food Future Event

      Het jaarlijks terugkerende Food Future Event op 23 maart geeft in één dag een update van de laatste ontwikkelingen op het gebied van productintegriteit, productontwikkeling, voedselveiligheid en ondernemerschap in food.

      Tijdens een plenair ochtendprogramma geven vier (internationale) sprekers uit de industrie hun visie op bovengenoemde thema's. Vragen als: Welke obstakels komen producenten tegen bij de ontwikkeling van producten met minder suiker, zout of vet? Wat kan de foodwereld leren van start-ups? En hoe belangrijk zijn ze voor het innovatieve klimaat in de foodsector? komen voorbij. Het middagprogramma bestaat uit vier parallelle sessies, waarin de vertaalslag wordt gemaakt naar de praktijk.  
      Ook is er dit jaar weer een informatiemarkt. Daar bieden organisaties kennis, producten, diensten en culinaire belevenissen aan. Nieuw dit jaar is dat de Jaarprijs Goede Voeding 2017 tijdens het Food Future Event wordt uitgereikt aan een voedingsmiddelenbedrijf dat aantoonbaar bijdraagt aan een gezonder voedingspatroon.

      Kijk voor het volledige programma op: www.vmt.nl/FoodFutureEvent2017Op deze website zijn er ook inschrijfmogelijkheden.

      Lokatie: Den Bosch
      Datum: 23 Maart 2017
    • Event Voedselveiligheid, Diagnostica en Data-analyse

      Op donderdag 30 maart 2017 organiseert de Stichting Food Micro een event over voedselveiligheid, diagnostica en data-analyse. Op dit event presenteren gerenommeerde sprekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van diagnostische methoden, testkits, data-analyse en big data in relatie tot voedselveiligheid. Aandachtsgebied is de detectie van ongewenste micro-organismen met snelle en nieuwe methoden. Daarnaast wordt inzicht gegeven in ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van verwerking en analyse van grote hoeveelheden meetdata. Op dit event krijgen bezoekers inzicht wat de impact hiervan is voor voedselveiligheidsissues, wat de sterkte van deze methodiek is en hoe deze in de toekomst zal worden ingezet. Daarnaast bestaat dit event uit een interactieve kennismarkt “Meet the Expert” waar diverse instellingen en bedrijven op uitnodiging van Food Micro aanwezig zijn en open staan voor vragen.
      www.foodmicro.nl

      Lokatie: Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt
      Datum: 30 Maart 2017
  • Apr.2017
    • Masterclass Catering Foodstep

      Foodstep geeft in maart, april en mei de masterclass Catering. Dit is naar aanleiding van het Nationaal Catering onderzoek, dat in november uitkwam.

      De masterclass is bedoeld voor iedereen die zaken doet of wil gaan doen in het cateringkanaal. Het onderzoeksbureau neemt deelnemers een dag mee door de belangrijkste thema’s van het onderzoek en toont aan wat de onderzoeksresultaten voor effect hebben op alle schakelijks in de keten. Deelnemers krijgen kennis en tips, waar ze op interactieve wijze mee aan de slag gaan. Volgens Foodstep is de masterclass een goede start om de key topics in het cateringkanaal te leren kennen.

      Lokatie: Bennekom
      Datum: 1 Maart 2017 t/m 31 Mei 2017
    • Seafood Expo Global

      Duizenden seafoodprofessionals komen op deze beurs af, om drie dagen te netwerken en kennis op te doen over trends en ontwikkelingen.
      Voor meer informatie: www.seafoodexpo.com/global

      Lokatie: Brussel
      Datum: 25 April 2017 t/m 27 April 2017
  • Mei.2017
    • Masterclass Catering Foodstep

      Foodstep geeft in maart, april en mei de masterclass Catering. Dit is naar aanleiding van het Nationaal Catering onderzoek, dat in november uitkwam.

      De masterclass is bedoeld voor iedereen die zaken doet of wil gaan doen in het cateringkanaal. Het onderzoeksbureau neemt deelnemers een dag mee door de belangrijkste thema’s van het onderzoek en toont aan wat de onderzoeksresultaten voor effect hebben op alle schakelijks in de keten. Deelnemers krijgen kennis en tips, waar ze op interactieve wijze mee aan de slag gaan. Volgens Foodstep is de masterclass een goede start om de key topics in het cateringkanaal te leren kennen.

      Lokatie: Bennekom
      Datum: 1 Maart 2017 t/m 31 Mei 2017
  • Jun.2017
    • Share a Perfect Day, Jumbo

      Na het succes van de eerste editie van Share a Perfect Day, organiseren Jumbo Supermarkten en Sanoma | SBS komende zomer opnieuw deze ultieme dag uit voor vriendinnen. Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 vindt Share a Perfect Day wederom plaats op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek, nabij Tilburg. Het programma zal weer bol staan van live-shows van bekende nationale en internationale artiesten, lekker en gezond eten, shopping mogelijkheden en workshops op het gebied van koken, fashion en beauty.

       

      Lokatie: Hilvarenbeek
      Datum: 30 Juni 2017 t/m 2 Juli 2017
  • Jul.2017
    • Share a Perfect Day, Jumbo

      Na het succes van de eerste editie van Share a Perfect Day, organiseren Jumbo Supermarkten en Sanoma | SBS komende zomer opnieuw deze ultieme dag uit voor vriendinnen. Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 vindt Share a Perfect Day wederom plaats op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek, nabij Tilburg. Het programma zal weer bol staan van live-shows van bekende nationale en internationale artiesten, lekker en gezond eten, shopping mogelijkheden en workshops op het gebied van koken, fashion en beauty.

       

      Lokatie: Hilvarenbeek
      Datum: 30 Juni 2017 t/m 2 Juli 2017
  • Aug.2017
    • Sep.2017
      • Okt.2017
        • BBB Maastricht en Folie Culinaire

          BBB Maastricht maakt zich op voor de toekomst met een nieuw concept. De ambitie van de BBB is om internationaal een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector.

          Het belangrijkste Euregionale evenement voor horecaprofessionals gaat zich meer richten op het leveren van succes. Dit wordt niet alleen tijdens het driedaagse evenement gedaan, maar ook tijdens activiteiten die gedurende het jaar onder de noemer BBB worden georganiseerd.

          Het evenement wordt opgebouwd uit vier werelden, die elk worden aangekleed en ingericht conform het thema. Op Beverage Beach kunnen bezoekers uiteenlopende dranken proeven. In Food Forest maakt de bezoeker kennis met nieuwe gerechten en authentieke smaken. In Variety Valley vindt men naast non-food ook innovaties en brancheverenigingen. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie, dat uitsluitend op uitnodiging toegankelijk is.

          Lokatie: Maastricht
          Datum: 9 Oktober 2017 t/m 11 Oktober 2017
        • Bakfestival

          Vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober vindt in MECC Maastricht ‘Bakfestival’ plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast krijgen producenten, leveranciers en distributeurs de kans hun producten en diensten aan duizenden bakfanaten te tonen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich oriënteren op alles wat er op bakgebied te vinden is en krijgen ze de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Niemand minder dan Edwin Klaasen, oprichter en eigenaar van Desemenzo en auteur van 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' en toppatissier Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, hebben zich als ambassadeur aan het evenement verbonden.

          www.bakfestival.nl.

          Lokatie: MECC Maastricht
          Datum: 27 Oktober 2017 t/m 29 Oktober 2017