16 Juli 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Aldi stopt verkoop eenmalige tassen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Aldi stopt verkoop eenmalige tassen

CULEMBORG - Aldi stopt in Nederland met de verkoop van alle eenmalige draagtassen. Daarmee is het de eerste grote Nederlandse supermarkt die haar klanten uitsluitend nog boodschappentassen aanbiedt die meermalig te gebruiken zijn.

“Met deze stap dragen wij bij aan de bescherming van het milieu. Dit besluit geldt niet alleen voor milieubelastende eenmalige plastic tasjes, maar ook voor de papieren boodschappentasjes. De eenmalige papieren tasjes zijn vanwege het hoge energie- en waterverbruik in de productie en de geringe levensduur namelijk geen duurzaam alternatief”, volgens Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility bij ALDI in Nederland.

Herbruikbaar
Als alternatief introduceert Aldi in 2018 een herbruikbare boodschappentas die voor meer dan 80% uit gerecycled materiaal bestaat. Deze nieuwe boodschappentas is groter en steviger dan het eenmalige draagtasje en biedt door de langere hengsels meer draagcomfort. De herbruikbare tas wordt voor een scherpe prijs in de markt gezet.Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is enthousiast over deze stap. "Het is altijd het beste om je eigen boodschappentas mee te nemen, in plaats van de eenmalige tas bij de kassa", zegt directeur Vera Dalm.

Mer betalen
"Sinds het verbod op gratis plastic tasjes is het aantal plastic tasjes al enorm gedaald van 170 naar 50 per persoon per jaar. Nog steeds veel hoor, één plastic tas per week. Koop er dan meteen eentje die langer meegaat, zoals deze." Om klanten in de overgangsfase te stimuleren een milieuvriendelijke herbruikbare tas mee te nemen, verhoogt Aldi de komende periode de prijs van het eenmalige boodschappentasje. De meeropbrengst van deze prijsverhoging komt volledig ten goede aan duurzaamheidsprojecten. “Dit besluit is voor ons een volgende belangrijke verduurzamingsstap. Het weggooien van tasjes behoort voor ons tot het verleden”, aldus Winde.

Vanaf volgend jaar
De nieuwe herbruikbare tas wordt vanaf 2018 gefaseerd ingevoerd. Tegelijkertijd wordt dan ook afscheid genomen van de eenmalige draagtasjes. AldiI stelt zich ten doel om de aanpassingen uiterlijk eind 2018 te realiseren.  

Bron: Out of Home Shops

Introducties & Acties

DubbelFrisss Light Framboos & Cranberry

Door de toenemende vraag naar laagcalorische concepten en door het succes van de twee huidige...

Nieuw! Alpro Kers en Alpro Mango met meer fruit

Ontdek de nieuwe Alpro plantaardige variaties op yoghurt met meer fruit in de smaken Kers en Mango...

Nieuw: CoolBest Smoothies

Iedereen kent CoolBest van de lekkere sappen in de koeling, waarmee het merk de categorie heeft...