22 Juni 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Dc-medewerkers Jumbo starten nu echt met staken

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Dc-medewerkers Jumbo starten nu echt met staken

VEGHEL- Na de stiptheidacties van vorige week hebben de dc-medewerkers van Jumbo dinsdag voor het eerst het werk volledig neergelegd. Een paar honderd werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden liepen om 10.00 uur vanaf de Mark in Veghel naar het Jumbo-hoofdkantoor aan de Rijksweg 15 in Veghel.

“We gaan persoonlijk langs en nogmaals vertellen welke afspraken we in onze cao willen hebben”, zegt Grzegorz Graduszewski voorzitter van de FNV kadergroep Raalte en allround medewerker in het distributiecentrum Raalte. Debbie van Leiden van FNV Handel: "De DC-werkers zijn echt laaiend. Ze accepteren de voorwaarden van Jumbo niet. Ze willen nu een cao met afspraken om de werkdruk structureel te verlagen door meer echte, vaste banen voor tijdelijke krachten. En ze willen ook in hun eigen portemonnee voelen dat het goed gaat met Jumbo. De 1,5 procent loonsverhoging die Jumbo-topman Frits van Eerd eenzijdig doorvoert zien ze als een extraatje bovenop de looneis van 2,5 procent.”

Bevoorrading
De staking betekent volgens Jumbo niet dat er geen vrachtwagens bij de dc’s worden geladen of gelost. "FNV suggureert dat, maar dat is niet waar", zegt Jumbo-woordvoerder Claire Trügg. "98 procent van onze werknemers zijn namelijk gewoon aan het werk. Misschien ondervinden we her en der wat vertraging, maar de winkels worden gewoon bevoorraad."

Jumbo
Jumbo betreurt het dat de staking aan de gang is. "We hebben gisteren al de toezegging gedaan van een loonsverhoging van 1,5 procent. Echter wil FNV alleen maar om de tafel zitten als we hun eisen volledig inwilligen. Dat is geen onderhandelen meer", aldus Trügg. Jumbo beraadt zich nu op vervolgstappen.

 

Bron: Levensmiddelenkrant