24 April 2018
Home > Nieuws > Algemeen > 'Eigenaar wil Hema verkopen'

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

'Eigenaar wil Hema verkopen'

AMSTERDAM - Eigenaar Lion Capital wil af van de Hema. Volgens De Telegraaf is het investeringsbedrijf de markt voor een verkoop of beursgang aan het aftasten.

De krant haalt zakenbankiers en bronnen binnen Hema aan. Een adviseur bij bedrijfsverkopen en beursgangen aan de Zuidas verwacht ‘rond de zomer’ een uitnodiging aan zakenbankiers, advocaten en communicatiestrategen om met voorstellen te komen over hoe een transactie vorm te geven.

Onderhands
Die is dan waarschijnlijk pas in 2018 aan de orde, aldus De Telegraaf. Er is ook nog geen keus gemaakt voor ofwel een beursgang van de Hema, ofwel een onderhandse verkoop. Wel zou dat laatste om praktische redenen de voorkeur van Lion hebben. Een derde scenario, mocht plan A of B mislukken, is het aan boord halen van extra nieuwe aandeelhouders zodat Lion zijn belang kan verkleinen.

Hema verwijst naar een eerdere uitspraak van topman Tjeerd Jegen. “Het is aan aandeelhouder Lion Capital om te bepalen wanneer het bedrijf verkocht wordt. Iedereen weet dat dit gaat gebeuren. Ik focus me op de omzet en de marge en ik ben heel blij met de huidige cijfers.” Lion reageerde niet.

Bron: ANP

Introducties & Acties

Laat consumenten kans maken op een unieke ® SNICKERS Sports bag!

Uw consumenten maken kans op een van de vijf unieke SNICKERS® Sports bags bij aankoop van 2 MINIS...

TWIX® White MINIS: Nu het hele jaar beschikbaar!

Wegens het succes van Limited Edition, is TWIX® White MINIS nu het hele jaar te verkrijgen.