25 Mei 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Europese levensmiddelenmarkt groeit snel

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Europese levensmiddelenmarkt groeit snel

LONDEN - In het tweede kwartaal van 2017 is het bedrag dat consumenten in Europa hebben uitgegeven aan dagelijkse gebruiksartikelen, zoals eten, drinken en toiletartikelen, met 3,7% gestegen.

Daarmee is het hoogste niveau sinds drie jaar bereikt. Uit de cijfers van Nielsen over supermarkten in 21 Europese landen blijkt dat deze jaar-op-jaar-stijging van 3,7% aan kassaomzet voor FMCG's het resultaat was van een stijging van 2,0% van de door de consumenten betaalde prijzen en een stijging van 1,7% van het volume van de gekochte producten.

Positieve indicatoren
Olivier Deschamps, senior vice-president retail: “Deze stijgende FMCG-markt in Europa is het resultaat van vier cruciale factoren. Betere economische omstandigheden, vooral in landen als Frankrijk en Spanje, dalende werkloosheid in een aantal landen, het consumentenvertrouwen dat het hoogste niveau sinds jaren bereikt en het feit dat de inflatie onder controle blijft. Zoals ook het tijdstip waarop Pasen viel, meespeelde. Kortom, alle indicatoren zijn positief op dit moment.”

Prestaties
Turkije liet de grootste groei in kassaomzet zien (+14,2%), gevolgd door Slowakije (+9,3%) en Oostenrijk (+6,7%). Zwitserland (-0,7%), Denemarken (+1,2%) en Griekenland (+1,9%) boekten daarentegen de laagste groei.

Vooruitzichten
Deschamps concludeert: “Omdat de bbp-groei in Europa in 2017 naar verwachting circa 1¾ procent zal blijven, zijn de vooruitzichten voor de levensmiddelenmarkt voor de rest van het jaar, ervan uitgaande dat er in de komende zes maanden geen grote politieke of economische schokken plaatsvinden, een voortzetting van het Zuid-Europese omzetherstel en de Noord-Europese volumegroei.”

Bron: Nielsen

Introducties & Acties

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...