18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Goed derde kwartaal voor Ahold Delhaize

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Goed derde kwartaal voor Ahold Delhaize

ZAANDAM - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet behaald. De netto-omzet van Ahold steeg met meer dan 7 procent tot 15,1 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder.

Het onderliggend operationeel resultaat ging met bijna 10 procent omhoog tot 595 miljoen euro en de nettowinst lag 54 procent hoger op 362 miljoen euro. Daarbij profiteerde het concern van kostenbesparingen en verbeterde winstmarges.

Fusie
Ahold Delhaize gaf aan dat de financiële voordelen door de fusie met het Belgische Delhaize dit jaar naar verwachting zullen uitkomen op 250 miljoen euro, terwijl eerder op 220 miljoen euro aan synergievoordelen werd gerekend. In 2019 moeten die voordelen uitkomen op 750 miljoen euro.

Food Lion
Topman Dick Boer sprak in een toelichting van opnieuw een sterke financiële prestatie van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com. Volgens Boer gingen de zaken in Nederland goed met een groter marktaandeel en gestegen omzet. Ook in de Verenigde Staten breidde het bedrijf zijn marktaandeel uit en was er volumegroei voor zijn Amerikaanse onderdeel Food Lion. Verder zat ook de onlineverkoop in de lift.

Whole Foods
Ahold Delhaize handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2017. Daarbij wordt onder meer gerekend op een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro. Deze neemt naar verwachting in 2018 toe, aldus het bedrijf. Boer verklaarde verder dat Ahold Delhaize de ontwikkelingen rond Amazon nauwlettend volgt. Amazon zou ook de Europese supermarktsector willen betreden nadat het internetbedrijf eerder de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods overnam. “Wij kennen ze als een sterke concurrent met een goed bedrijfsmodel. Maar wij zijn in een sterke positie om rivalen het hoofd te bieden”, stelde de topman.

Bron: ANP