1
18 Maart 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Leussink-broers beste ondernemers

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Leussink-broers beste ondernemers

NIJKERK- Jumbo-ondernemers Tijn en Niek Leussink zijn woensdagavond uitgeroepen tot winnaar van de tweejaarlijks ZO²Z Award, de prijs voor de beste zelfstandige supermarkt-ondernemer van Nederland. Zij mogen deze titel twee jaar lang voeren.

De prijs een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor de zelfstandige levensmiddelendetaillist en werd uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de Nederlandse economie en voor de lokale gemeenschap onderstrepen.

Bijlsma
Pieter Bijlsma van Albert Heijn Bijlsma uit Gorredijk eindigde op de tweede plaats. De derde plaats is voor Stephan van Engelen van Plus Stephan van Engelen in Waalwijk. Aan de competitie deden zo’n 200 supermarktondernemers mee. In een eerste ronde werden 12 provinciewinnaars gekozen. Uit deze winnaars zijn na bedrijfsbezoeken en uitvoerige gesprekken drie finalisten bepaald. Deze finalisten werden bezocht door de finalejury bestaande uit Marc Jansen (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), Philip den Ouden (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) en Harrie ten Have (Vakcentrum).

Ondernemerschap
Tijn en Niek Leussink blonken volgens de jury vooral uit op goed ondernemerschap. “De ondernemers hebben een sterke focus op groei. Daarbij verbreden zij de ondernemingsactiviteiten om enerzijds beter aan te sluiten op de wensen van de klanten en anderzijds de marktrisico’s te spreiden. De broers zien een duidelijk verband tussen retail en horeca-activiteiten. Daar zien zijn ook de uitdagingen”, schetste de jury.

Bang
Tijn en Niek hebben als lijfspreuk ‘Niet te bang’. Het daaruit sprekende lef wordt volgens de jury gecombineerd met zakelijke nuchterheid en enthousiasme. “Zij zullen zeker niet bang zijn de titel met verve uit te dragen en zo een inspiratie te vormen voor hun collega’s”, zo stelt de jury.

Bron: Levensmiddelenkrant