26 April 2017
Home > Nieuws > Algemeen > Milieukeur krijgt een nieuw jasje

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Milieukeur krijgt een nieuw jasje

ZOETERMEER- GroentenFruit Huis en SMK (Stichting Milieukeur) gaan samen Milieukeur vernieuwen. De ambitie is om het keurmerk internationaal voorop te laten lopen op het gebied van verduurzaming.

De groente- en fruitsector heeft al langer de behoefte om te verduurzamen, laat het GroentenFruit Huis vrijdag weten. De roep van diverse NGO’s en retailers heeft het proces versneld om te komen tot een certificeringssysteem waarmee de  verduurzaming wordt geborgd. “De voorstellen voor verduurzaming van de groente-, fruit- en paddenstoelenteelt, die een werkgroep met vertegenwoordigers van  GroentenFruit Huis , LTO Glaskracht Nederland, NFO en Nefyto hiervoor heeft ontwikkeld, worden binnen een begeleidingscommissie van SMK voor implementatie verder uitgewerkt. Deze begeleidingscommissie zal bestaan uit een aantal leden van de werkgroep en worden aangevuld met vertegenwoordigers vanuit de voedingstuinbouw, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties”, schrijft GroentenFruit Huis.

Hoorzitting
De begeleidingscommissie is in de werkwijze van SMK het orgaan dat voorstellen ontwikkelt voor herziening van het certificatieschema. Na toetsing door het College van Deskundigen worden deze voorstellen ter sprake gebracht in een hoorzitting. Dit college besluit uiteindelijk over de voorstellen. De ambitie is om dit proces in 2017 te doorlopen zodat in 2018 langs deze vernieuwde versie gecertificeerd kan worden. “Omdat de overschakeling naar Milieukeur voor veel telers en teelten nieuw is en het certificatieschema wordt herzien, zal het schema de komende seizoenen waarschijnlijk meerdere bijstellingen kennen. De keten zal veel moeite steken in de begeleiding van telers om de verduurzamingsstappen mogelijk te maken”, laat het GroentenFruit Huis weten.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

CELEBRATIONS® is vernieuwd

Vanaf nu zit CELEBRATIONS® in een nieuw jasje. Alle verpakkingen zijn voorzien van een nieuw design...

Nieuw: Gouda’s Glorie Kinder Pondje

De vertrouwde Gouda’s Glorie halvarine en margarine zijn in een nieuw jasje gestoken.

Rivella brengt vernieuwing in het sappenschap

Na de succesvolle lancering van Rivella Cranberry en Green Tea, komt Rivella nu ook op de markt...