22 September 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Onderzoek: ‘Papieren folders meest effectief’

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Onderzoek: ‘Papieren folders meest effectief’

AMERSFOORT- Papieren folders worden nog steeds meer gelezen dan digitale folders. Toch lijkt het een kwestie van tijd tot het digitale reclameblad het stokje overneemt.

Dit blijkt uit een onderzoek van Q&A onder ruim 2.000 consumenten. Digitale folders worden nu nog vooral gezien als een mooie aanvulling op de papieren versies. De consument verwacht wel dat de papieren reclameblaadjes over vijf jaar minder gelezen worden en dat het lezen van digitale folders de komende jaren sterk toeneemt, aldus het adviesbureau.

Winkelbezoek
De papieren folder zorgt ook nog steeds voor de meeste aanloop naar fysieke winkel. Ruim 60 procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft namelijk aan dat de papieren versie hen stimuleert om in een fysieke winkel te kopen. Webshops profiteren vele malen minder van de folders die door de brievenbus komen. Slechts 10 procent geeft aan dat een papieren reclameblad aanzet tot kopen in een webshop.

Digitaal
Digitale folders hebben een ander effect. 38 procent van de consumenten geeft aan dat een digitale folder stimuleert om in een fysieke winkel te kopen, terwijl 24 procent wordt geprikkeld om via internet te kopen. Hoewel fysieke winkels in het algemeen het meeste baat lijken te hebben bij zowel digitale als papieren folders, kan het veranderende folderklimaat op den duur wel tot meer online aankopen leiden, concludeert het adviesbureau.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...