25 September 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Pick & Mix-promoties effectief in vers

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Pick & Mix-promoties effectief in vers

ZALTBOMMEL - Pick & Mix-promoties in de supermarkt zijn de meest succesvolle promoties om de markt te verruimen en daadwerkelijk volumegroei te realiseren voor de hele verscategorie.

Tot deze conclusie komt de Universiteit van Tilburg op basis van onderzoek aan de hand van diepgaande versgegevens van IRI. Bij Pick & Mix-promoties mogen consumenten een combinatie van verschillende producten kiezen voor een vaste prijs. Vooral in verscategorieën wordt deze promotievorm steeds vaker toegepast. De Tilburgse universiteit onderzocht de effectiviteit van deze vorm. In het onderzoek is de effectiviteit van prijskortingen, meerstuksaanbiedingen en Pick & Mix- promoties geanalyseerd voor drie verscategorieën: groente, fruit en vlees. Er is gekeken naar het effect op de producten die in de aanbieding waren en naar het effect op de gehele categorie. “Voor de categorie vlees blijkt dat de promoties wel leiden tot een volumestijging van de producten die in promotie zijn, maar geen van de onderzochte promotievormen leidt tot een volumegroei van de hele categorie vlees”, verduidelijkt Jessy Hommen die het onderzoek bij IRI uitvoerde namens de universiteit.

Verschuiving
De promoties leiden enkel tot een verschuiving van het aankoopmoment en tot een verschuiving binnen vleessoorten. In tegenstelling tot vlees, leiden Pick & Mix-promoties met groente en fruit juist wél tot een volumegroei voor de totale categorie. Verder blijkt uit het onderzoek dat binnen deze promoties zowel de keuze- als de aankoophoeveelheid de effectiviteit beïnvloedt. De hoogste effectiviteit wordt behaald met een zo laag mogelijke aankoophoeveelheid en zo veel mogelijk keuze.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...