25 Mei 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Prinsen Food Group samen met Duitse chocofabriek

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Prinsen Food Group samen met Duitse chocofabriek

HELMOND - Het Nederlandse bedrijf Prinsen Food Group is voornemens samen te gaan met het Duitse Schokoladenfabrik Gustav Berning GmbH & Co. KG.

Gustav Berning is opgericht in 1915 en is één van de grootste producenten van hoogwaardige (proteïne) voedingsrepen in Europa. Het bedrijf produceert een uitgebreid assortiment producten, zowel voor merkeigenaren als private label.

Zelfde markten
Prinsen en Berning richten zich op dezelfde markten in Europa, waarbij Berning ook een groot deel van haar omzet realiseert in Azië en de Verenigde Staten. De naam en activiteiten van Schokoladenfabrik Gustav Berning GmbH & Co. KG blijven onveranderd en worden in de nieuwe holding Prinsen-Berning gebracht. Het doorgaan van de overname is nog afhankelijk van goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten.

One-stop-shop
Prinsen-Berning heeft de ambitie om de al leidende positie voor instant en ‘ready-to-eat’ voedingsmiddelen verder uit te breiden. De combinatie van beide bedrijven biedt retailers en merkeigenaren een complete ‘one-stop-shop’ op het gebied van Active Nutrition waar marktkennis, ontwikkeling en productie van nutritionele producten ten dienste staan aan de klant.

Betere propositie
Alexander Collot d’Escury, CEO van Prinsen Food Group licht toe: “Ik ben zeer onder de indruk van de resultaten, technische kennis en het innovatieve karakter van Berning en verwelkom onze Duitse collega’s dan ook graag binnen de groep. Met de complementaire overname van Berning denken wij een nog veel betere propositie aan onze klanten te kunnen bieden.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!