21 Juni 2018
Home > Nieuws > Algemeen > ‘Supermarktsector ziet kansen voor tussenbaan’

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

‘Supermarktsector ziet kansen voor tussenbaan’

AMSTERDAM- Supermarkten en levensmiddelenzaken willen een tussenvariant introduceren tussen de vaste baan en de bijbaan van de vakkenvuller. Een medewerker kan een tijdelijk contract krijgen voor vier jaar. Tegelijkertijd ontvangt hij geld voor scholing, zodat hij daarna naar verwachting makkelijker elders werk vindt.

Dit meldt de Volkskrant vrijdagochtend. Met de tussenbaan zoekt de sector een middenweg tussen de vaste baan en de tijdelijke baan. Werkgevers vinden vaste dienstverbanden vaak te duur, waardoor tijdelijke banen de laatste jaren een enorme vlucht hebben genomen, schrijft de krant. Met de tussenbaan voor vier jaar maken de werkgevers nu maximaal gebruik van de wettelijke grenzen voor de toegestane flexperiode. Daarvoor is toestemming van de vakbonden nodig en die hebben ze. Vakbond CNV heeft meegewerkt aan het plan.

Kansen
De tussenbaan biedt alle betrokkenen kansen, zegt Patricia Hoogstraaten van het Vakcentrum tegen de Volkskrant. “We binden werknemers voor langere tijd aan ons. En werkgevers houden de flexibiliteit die ze wensen.”

Bron: Volkskrant