21 Juni 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Wakker Dier: ‘Omzet kip met keurmerk stijgt flink’

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

De analyse van Wakker Dier.

Wakker Dier: ‘Omzet kip met keurmerk stijgt flink’

AMSTERDAM- De supermarktomzet van kip met een welzijnskeurmerk is vorig jaar met 20 procent gestegen ten opzichte van 2015. Dit concludeert Wakker Dier uit haar eigen analyse van cijfers van IRI.

Zes jaar geleden ging van elke 100 euro die werd uitgegeven aan kip 7 euro naar kip met een keurmerk. Inmiddels is dat 19 euro, stelt de dierenwelzijnsorganisatie. De totale omzet van kip is gestegen met 6 procent. De omzet van plofkip en tussenkip steeg met een kleine 2 procent. Deze stijging is lager dan de omzetstijging van kip met een keurmerk, schrijft Wakker Dier. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie steeg  de omzet van kip met 1 ster Beter Leven van de Dierenbescherming met 28 procent. De omzetstijging van biologische kip was 17 procent. De totale verkoop van keurmerkkip steeg met 29 procent.

Analyse
Wakker Dier heeft een analyse gemaakt van de omzetcijfers van kip in supermarkten. Dit betreft verse kip uit het vleesschap, dus niet de vleeswaren of producten waar kip in is verwerkt. De cijfers komen van marktonderzoeksbureau IRI Nederland en zijn gebaseerd op de kassascans van vrijwel alle supermarktketens, met uitzondering van Aldi en Lidl, met een totaal marktaandeel van 85 procent.

 

Bron: Levensmiddelenkrant