24 April 2018
Home > Nieuws > Algemeen > ZO²Z Award: Corbijn zet alles op alles voor ouderen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foto: Sylvia Weenink vakfotografie

ZO²Z Award: Corbijn zet alles op alles voor ouderen

INTERVIEW- VROUWENPOLDER- De provinciewinnaars van de ZO²Z Award zijn bekend en Levensmiddelenkrant zet hen in de schijnwerpers. Ondernemer Paul Corbijn is uitgeroepen tot beste supermarktondernemer van Zeeland. Een winst die totaal onverwacht kwam voor de eigenaar van Plus Corbijn in Vrouwenpolder.

“We doen hier gewoon ons ding. Ik ben er totaal niet mee bezig geweest of ik uitgeroepen zou worden tot provinciewinnaar of niet. Ik vind het een enorme eer”, zegt Corbijn. 25 jaar geleden nam de ondernemer samen met zijn zus een kleine supermarkt in Vrouwenpolder van zijn ouders over. Inmiddels zijn ze al vier verbouwingen verder en staat de volgende in de planning. “We zijn al zo’n zes jaar bezig met dit nieuwbouwproject en binnenkort kunnen we eindelijk beginnen met bouwen. Het wordt een forse uitbreiding, de winkel die we nu hebben zit in een te krappe jas. We gaan van een oppervlakte van 900 vierkante meter naar 1400 vierkante meter.”

Winkelcomplex
De supermarktondernemer heeft de grootste plannen voor zijn nieuwe winkelcomplex. Zo moet de winkel gebouwd worden in boerderijstijl en komt er naast zijn Plus-supermarkt, een Readshop, een drogisterij, een slijterij en zijn eigen cateringbedrijf. “Ik heb een slagersvakopleiding gedaan en daar hoorde catering bij. Jaren geleden begon ik met wat cateringbestellingen als hobby. Inmiddels verwerken we 350 partijen per jaar. Daar hebben we dus meer ruimte voor  nodig”, legt Corbijn uit. Daarnaast wil Corbijn weer meer ambacht terug brengen in de nog nieuw te bouwen supermarkt. “We willen het Plus 2.0 Briljant-concept hier gaan doorvoeren en een belevingswereld creëren. Zo wil ik een eigen slagerij terug brengen in de winkel en een eigen kaasmakerij. Door gebrek aan ruimte zijn dit soort elementen ooit teniet gegaan”, verklaart de ondernemer.

Ouderen
Het sociale aspect blijft ook in zijn nieuwe winkel erg belangrijk voor de ondernemer. “Ik vind het belangrijk zoveel mogelijk te doen voor mijn omgeving. Ik zet me graag overal voor in en dat zal ik ook blijven doen. Zo zetten wij busjes in om ouderen op te halen, zodat ze makkelijk hun boodschappen kunnen doen. Daarnaast regelen we zaken voor mensen uit de buurt die dement beginnen te worden. Onze medewerkers letten op deze ouderen als ze boodschappen komen doen. Zo hoeven ze bij ons niet te pinnen, maar kunnen ze de boodschappen op rekening zetten”, legt Corbijn uit. “We hebben zelfs een meldpunt opgetuigd voor ouderen in samenwerking met zorgorganisatie Zorgstroom. Als er iets aan de hand is, kunnen ze ons bellen. Dit wordt erg gewaardeerd.”

Advies
Aan andere ondernemers geeft Corbijn het advies om altijd zoveel mogelijk te doen voor de omgeving. “Het gaat niet alleen om je bedrijf draaiende houden, het gaat om veel meer. Als supermarktondernemer ben je de spil in de omgeving, daar moet je wat voor doen. Zo is er bij ons een wereld van verschil in de zomer of winter. Vrouwenpolder is  vol met toeristen in de zomer, dan zijn er zo’n 30.000 mensen te vinden. In de winter zijn er maar zo’n 1200 mensen. Daarom hebben wij een goede samenwerking met verhuurders van huisjes hier in de regio. We brengen ook boodschappen langs aan toeristen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Er zijn toeristen die hier al generaties lang komen, voor hen willen we klaarstaan”, sluit Corbijn af.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

TWIX® White MINIS: Nu het hele jaar beschikbaar!

Wegens het succes van Limited Edition, is TWIX® White MINIS nu het hele jaar te verkrijgen.

Laat consumenten kans maken op een unieke ® SNICKERS Sports bag!

Uw consumenten maken kans op een van de vijf unieke SNICKERS® Sports bags bij aankoop van 2 MINIS...