21 Mei 2018
Home > Nieuws > Algemeen > ZO²Z Award: Jongenotter sponsort met bananen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

ZO²Z Award: Jongenotter sponsort met bananen

RIJSWIJK- Niet voldoende, niet uitmuntend, maar ‘gewoon goed’, dat is de manier waarop Plus-ondernemer Richard Jongenotter zijn winkel in Rijswijk runt. Volgens hem is dit de reden dat hij zich beste supermarktondernemer van Zuid-Holland mag noemen.

“In een tijd waarin marges onder druk staan is het bijzonder als je het gewoon goed doet. Daarom denk ik dat ik ben gekozen tot provinciewinnaar”, verklaart Jongenotter. Een titel waar hij erg trots op is. Vooral omdat de provincie Zuid-Holland een dichtbevolkt gebied is, met veel supermarkten. “Dat ik ben gekozen uit zoveel supermarktondernemers, maakt de winst natuurlijk extra speciaal.”

Paplepel
Het ondernemerschap is Jongenotter met de paplepel ingegoten. Zijn vader heeft 25 jaar in de directie van supermarktketen Hoogvliet gezeten. “Toen ik op mijn vijftiende wat extra geld wilde verdienen, ben ik in de supermarkt gaan werken, eerst verzamelde ik alleen de lege flessen, later stapte ik over naar de zuivelafdeling. Mijn droom was om ooit een eigen winkel te hebben, dus ben ik daarvoor een opleiding gaan volgen. Tijdens mijn stages kwam ik in aanraking met Plus en merkte ik dat deze formule het beste bij mij past. Samen met mijn vrouw besloot ik later, toen ik eenmaal een eigen supermarkt kocht, voor deze formule te kiezen”, vertelt de ondernemer. Overigens werkt Jongenotter’s vrouw, Diana, ook in de winkel op de kaasafdeling.

Kassameubels
Volgens Jongenotter is ‘oog hebben voor mensen’ een van de belangrijkste eigenschappen die je een sterke ondernemer maakt. Zelf doet hij dan ook veel voor zijn klant, de omgeving en voor zijn medewerkers. “Ik heb bijvoorbeeld speciale kassameubels voor de caissières laten maken. Deze nieuwe meubels geven ze meer ruimte en meer tijd, want de aanloopband is langer. Bovendien zit er vloerverwarming in. Mijn caissières zitten soms een hele dag achter de kassa en dan is het belangrijk dat ze een comfortabele werkplek hebben”, legt Jongenotter uit.

Bananen
In de omgeving Rijswijk is hij vrij actief, maar wel op zijn eigen manier. “Ik maak bewuste keuzes op wat voor manier ik mijn steentje bijdraag. Zo sponsor ik de lokale voetbalclub niet met geld, maar met bananen. Voetbalteams krijgen bij elke wedstrijd in de rust een mandje bananen. Deze verantwoorde manier van sponsoren wordt erg gewaardeerd.” Een ander voorbeeld is de samenwerking die Jongenotter heeft met een taxibedrijf uit de buurt. Op dinsdag en vrijdag rijden bussen van dit bedrijf in de ‘loze uren’ ouderen van en naar de Plus-supermarkt toe.

Keuzes
Ook in het aanbieden van lokale producten in zijn winkel, maakt de Plus-ondernemer bewuste keuzes. Jongenotter: “Ik werk wel samen met regionale producenten, maar nooit met meer dan tien. Ik werk liever met een paar intensief samen, dan dat ik met een hele groep minder goed contact heb. Zo werk ik samen met een lokaal bekende sterrenkok. Hij komt af en toe in de winkel koken. Hij is erg gepassioneerd over groente en dat past erg goed bij onze winkel.”

Advies
Een advies geven aan andere supermarktondernemers, vindt Jongenotter erg lastig. “Ondernemerschap is zo complex en er komt zoveel bij kijken. Als je ziet wat je allemaal voor elkaar moet boksen. Maar als ik dan toch een advies moet geven: zorg goed voor je mensen. Dat is het echt heel belangrijk.”

 

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...