18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Lidl-ijsleverancier over twee maanden weer in bedrijf

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foto: site De Dessert Meesters

Lidl-ijsleverancier over twee maanden weer in bedrijf

HENGELO – De Dessert Meesters kunnen naar verwachting weer over twee maanden ijs produceren in Oldenzaal. De afgebrande fabriek van de Lidl-ijsleverancier wordt zeker herbouwd, maar het is nog niet zeker of dit in Hengelo gaat gebeuren.

Op industrieterrein Hanzepoort denkt De Dessert Meesters, voorheen Van der Poel Desserts geheten, weer te kunnen gaan produceren voor haar klanten, waaronder Lidl. Dat zegt directeur Pepijn Lubbers tegen Tubantia. Medewerkers van het bedrijf zijn nu aan het werk bij andere bedrijven van de Roerink Food Family, dat eind 2014 het destijds geheten Van der Poel Desserts overnam.

Nieuw
Lubbers is er nog niet zeker van dat op de plek van de eind maart afgebrande fabriek een nieuwe productielocatie gebouwd gaat worden. De nadruk ligt nu op de herstart van productie, aldus Lubbers.

Aangestoken
De lokale politie laat aan de krant weten dat de brand in de nacht van 29 op 30 maart is aangestoken. Een medewerker zei eerder tegen de krant er zeker van te zijn dat een aantal pallets naast het bedrijf in brand gestoken zouden zijn.

Bron: Tubantia