15 Oktober 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Bord Bia aangesloten bij UN Global Compact

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Ceo van Bord Bia/Irish Food Board Tara McCarthy samen met Sue Allchurch, chief of Participant Relations, Fund Raising and Communications van de United Nations Global Compact bij Bord Bia's officiële toetreding tot UN Global Compact in New York 

Bord Bia aangesloten bij UN Global Compact

NIEUWVEEN- De Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia/Irish Food Board heeft zich aangesloten bij een van de grootste initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen: de Global Compact van de Verenigde Naties (UNGC).

Bedrijven en stakeholders bundelen hun krachten met de Verenigde Naties om een wereld te creëren die duurzamer en socialer is.  De UNGC is in 2000 opgericht door de Verenigde Naties en kent op dit moment al meer dan 13.000 bedrijven en stakeholders uit meer dan 160 landen die zich aan de werelddoelen hebben gecommitteerd. Ierland, dat voor Nederland een belangrijke leverancier is van grasgevoerd rundvlees, zet in op verdere verduurzaming van haar productiewijze.

Tara McCarthy, ceo van Bord Bia/Irish Food Board: “Het lidmaatschap van de UNGC onderstreept de inzet van de Irish Food Board om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling binnen de Ierse voedingsmiddelenindustrie te promoten door de ontwikkeling van Origin Green, het Ierse nationale duurzaamheidsprogramma. Het lidmaatschap biedt ons de mooie kans om samen te werken met de UNGC waardoor we kennis, ervaring en ideeën kunnen delen om wereldwijd duurzaamheidsdoelen te behalen.”

Bron: Levensmiddelenkrant