25 September 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > ‘Consument proeft geen verschil pils en 0.0’

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foto: Ab InBev.

‘Consument proeft geen verschil pils en 0.0’

BREDA- De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%. Dit blijkt uit een blinde smaaktest die bierbrouwer AB InBev donderdag hield in Den Haag.

De smaaktest laat volgens AB InBev zien dat 0,0% een smaakvol en volwaardig alternatief is voor pils. AB InBev voerde de smaaktest uit in het kader van ‘Global Beer Responsible Day’, met als doel 0,0% extra te promoten en met consumenten in gesprek te gaan over verantwoord drinken.

Investeren
Woordvoerder Wilco Heiwegen: “We vinden het onze verantwoordelijkheid om verantwoord drinken zoveel mogelijk te stimuleren. Daarom investeren we in het promoten van 0,0% bier. Onze wereldwijde doelstelling is dat in 2025 20 procent van het door ons verkochte bier alcoholvrij of laagalcoholhoudend is. We zijn aangenaam verrast door de positieve reacties van de deelnemers aan de smaaktest. Consumenten gaven aan nu ‘vaker voor 0,0% te zullen kiezen’ en ‘verrast te zijn door de goede smaak’.

Jupiler
De smaaktest werd uitgevoerd onder bijna 100 consumenten bij Hoender en Hop op de Grote Markt in Den Haag. AB InBev bracht hiervoor de ‘Jupiler Blind Tasting installatie’ naar Den Haag. Consumenten ontvingen een proefglaasje met Jupiler 0,0% of Pils, waarna ze werd gevraagd aan te geven welk bier ze proefden. De helft van de consumenten wist correct aan te geven welk bier in hun proefglaasje zat als ze een proefglaasje pils aangereikt kregen.

Bron: Out.of.Home Shops

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg. 

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...