25 September 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Heineken reorganiseert en schrapt banen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foto: ANP.

Heineken reorganiseert en schrapt banen

AMSTERDAM- Heineken gaat zijn organisatie wijzigen in Nederland. De brouwer gaat vanaf 2020 verder in drie aparte werkmaatschappijen. Met de aanpassingen gaan volgens Heineken vijftig tot zeventig banen verloren. Ook worden divisies verplaatst.

Heineken verdeelt de Nederlandse activiteiten onder in een commerciële organisatie voor de bier- en cidermarkt, een tak die zich richt op internationale distributie en een onderdeel voor frisdrank en water. Volgens Heineken was een ingreep in de bedrijfsstructuur noodzakelijk, omdat de doelstellingen van verschillende onderdelen steeds verder uit elkaar lopen.

De drie werkmaatschappijen blijven samenwerken, maar krijgen elk een eigen directie en afdeling voor zakelijke ondersteuning. Op termijn gaan voor de verschillende bedrijven ook aparte cao's gelden.

FNV
Naast de banenreductie komen er volgens het bedrijf ook banen bij, naast de nog openstaande vacatures. Deze zijn volgens de brouwer niet meegenomen in de berekening van de tientallen boventalligen.

FNV Voedingsindustrie noemt de gedwongen ontslagen bij het opsplitsingsplan ‘niet onderbouwd en Heineken-onwaardig’. Voor de bond is dit dan ook ‘onverkoopbaar en niet uit te leggen’, aldus bestuurder Jet Grimbergen. CNV wijst erop dat, los van de geschrapte banen, waarschijnlijk zo’n 800 werknemers te maken krijgen met een verhuizing. In totaal heeft Heineken in Nederland ruim 2300 mensen in dienst.

Bron: ANP

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg. 

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.