18 Juli 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Omzet in peulvruchten groeit bij Hak

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Omzet in peulvruchten groeit bij Hak

GIESSEN- In de omzetcijfers van de peulvruchtenindustrie is te zien dat de categorie sinds 2014 maar liefst 25,1 procent is gestegen. Daardoor is het marktaandeel van Hak gestegen naar 38 procent wat goed is voor een omzet van 25 miljoen euro.

Volgens Hak is haar omzet in de peulvruchtencategorie mede gestegen door innovaties op het gebied van verpakkingen en modernisering van het aanbod in bonen. De fabrikant heeft de omzet in deze categorie zien stijgen met ruim 10 procent.

“We zien een verandering in het eetgedrag van de consument. De plantaardig eten trend is nog steeds groeiende en Hak drijft de groei, als marktleider, in de gehele categorie peulvruchten met bruine bonen, witte bonen (in tomatensaus) en kapucijners”, aldus Nicole Freid, directeur marketing en innovatie. In het “moderne” bonen segment (kidneybonen, kikkererwten, linzen, etc.) ziet Hak naar eigen zeggen eveneens een enorm groeipotentieel. “Meer dan een kwart van dit segment is reeds in handen van HAK (26%). Door te blijven innoveren voorzien wij dat de groei van peulvruchten nog lang niet ten einde is.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...

Nieuw: CoolBest Smoothies

Iedereen kent CoolBest van de lekkere sappen in de koeling, waarmee het merk de categorie heeft...

Appelsientje: Vers geperst sap!

Naast de vertrouwde houdbare sappen introduceert Appelsientje 100% puur vers geperst sap in het...