18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Sligro en Heineken sluiten definitief akkoord

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Sligro en Heineken sluiten definitief akkoord

AMSTERDAM- Sligro en Heineken hebben een definitief akkoord bereikt over de verkoop van de drankengroothandel van de brouwer aan het groothandelsbedrijf. Ook gaan de ondernemingen samenwerken op het gebied van logistiek. Het contract heeft een looptijd van vijftien jaar. Een overnamesom werd niet gemeld.

De bedrijven kondigden in mei dit jaar al aan te willen samenwerken. Bij de groothandel van Heineken kunnen eigenaars en inkopers van cafés en restaurants terecht voor bier en cider, maar ook voor bijvoorbeeld frisdranken, water, gedistilleerde dranken, wijn, thee en koffie. Door die activiteiten over te nemen verwacht Sligro de omzet met zo'n 150 miljoen euro op te voeren.

Inclusief chauffeurs werken bij het Heineken-onderdeel dat wordt overgenomen 370 mensen. Volgens een woordvoerder van Sligro verhuist een deel van het personeel mee naar Sligro. Daarnaast kan een aantal mensen bij Heineken aan de slag in een andere functie. Een aantal werknemers zou gekozen hebben voor een regeling. Dit geldt echter niet voor de chauffeurs, die zijn niet in dienst van Heineken of Sligro.

Volgens Sligro zal het drie tot vier jaar duren alvorens de activiteiten van Heineken volledig ingepast zijn. Het groothandelsbedrijf steekt de komende jaren daarnaast zo'n 80 miljoen tot 100 miljoen euro in zijn distributienetwerk.

Toezichthouder ACM gaf in september al akkoord voor de overname.

Bron: ANP