1
18 Maart 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Unilever haalt veel suiker uit Lipton Ice Tea

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Unilever haalt veel suiker uit Lipton Ice Tea

ROTTERDAM - Unilever stopt sinds deze week zo'n 45 procent minder suiker in de normale Lipton Ice Tea met koolzuur. De fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak naar eigen zeggen behouden blijft.

De reductie scheelt in de Benelux op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes. Voortaan zit er in 100 milliliter Lipton Ice Tea Sparkling nog maar 4,5 gram suiker, waar dit voorheen ongeveer 8 gram was. De groene thee-variant van de frisdrank bevat al langer minder suiker.

Coca-Cola
De stap past in de huidige trend waarbij fabrikanten trachten in te haken op de groeiende aandacht voor gezondheid onder consumenten. Coca-Cola kondigde onlangs nog aan in Nederland helemaal te stoppen met de suikerhoudende versie van Sprite. Zij laten suiker volledig achterwege in de frisdrank.

foodwatch
Voedselwaakhond foodwatch liet weten de stap van Unilever en van andere frisdrankproducenten ‘te klein en te laat’ te vinden. Door overmatige suikerconsumptie nemen overgewicht en diabetes volgens de organisatie hand over hand toe.

Bron: ANP/Levensmiddelenkrant