19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Albert Heijn heeft meeste aanbiedingen per week

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Albert Heijn heeft meeste aanbiedingen per week

ZAANDAM – Van negen onderzochte supermarkten heeft Albert Heijn de meeste aanbiedingen per week en biedt het de hoogste korting.

Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in de Consumentengids van november. Uit deze resultaten komt naar voren dat Albert Heijn zowel bij de A-merken, de huismerken als de verse producten wekelijks de meeste aanbiedingen heeft. De gemiddeld 34% korting die consumenten daarmee krijgen, is de hoogste van alle 9 onderzochte supermarktketens.

1150 artikelen
Gemiddeld heeft Albert Heijn elke week zo’n 1.150 van de 30.000 artikelen uit het assortiment in de aanbieding. Dit kan per filiaal verschillen, maar ze staan allemaal online. Hoogvliet en Jumbo delen de tweede plaats met 600 aanbiedingen die minimaal één week in de aanbieding zijn. Boni, DekaMarkt en Dirk van den Broek hebben met ongeveer 300 de minste aanbiedingen. Jumbo biedt bij alle producten de laagste korting, variërend van 22 tot 25%.

1400 euro besparen
Door alleen aanbiedingen te kopen, kunnen consumenten gemiddeld 31% besparen op hun supermarktaankopen. Gemiddeld geeft elk huishouden ruim €90 per week in supermarkten uit. Dit kan jaarlijks ruim €1.400 besparing opleveren. Ook als consumenten alleen de dure en lang houdbare producten zoals wasmiddelen, vaatwastabletten en luiers in de aanbieding kopen, scheelt dat volgens de Consumentenbond al snel honderden euro’s per jaar.

Bron: Levensmiddelenkrant