18 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > Detailhandel vaart wel bij regen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Detailhandel vaart wel bij regen

NIEUWVEEN - Winkeliers zijn blij met het slechte weer. Met name grote winkelcentra profiteren van de regen. Veel Nederlanders maken van de nood een deugd en gaan shoppen.

Detailhandel Nederland merkt een duidelijke toename in omzet met het regenachtige weer van de laatste tijd. Albert Heijn bijvoorbeeld, ziet klanten producten kopen die ze normaal omstreeks deze tijd niet inslaan. “Zuurkool met spek en rookworsten zijn erg populair de laatste tijd.” Maar ook de zogeheten ‘vergeten groenten’ vinden gretig aftrek. “Alles gaat in een stamppot”, meldt het CBL. Barbecuevlees daarentegen, verkoopt de supermarktorganisatie een stuk minder.

Rookworst
Ook de voedselafdeling van HEMA draait goed. “Naast de rookworsten kopen mensen veel zoetigheid als gebak en chocolade. Normaal verkopen we dit soort dingen met warm weer nauwelijks.” De regenpakken en de laarzen vliegen eveneens de winkels uit. “Alles wat tegen regen helpt, loopt als een trein. Het aantal bezoekers dat zoekt naar regenpakken en -laarzen is verdubbeld ten opzichte van vorige maand.”

Langer lunchen
La Place draait eveneens goed. De restaurantformule heeft al twaalf procent meer omgezet gedraaid aan voedsel. “Mensen blijven langer hangen om te eten en te drinken. Ze lunchen bijvoorbeeld uitgebreid en ze drinken een extra kopje koffie, tot de regen wat wegtrekt.”

Bron: DT

Introducties & Acties

Nieuw: CoolBest Smoothies

Iedereen kent CoolBest van de lekkere sappen in de koeling, waarmee het merk de categorie heeft...

Appelsientje: Vers geperst sap!

Naast de vertrouwde houdbare sappen introduceert Appelsientje 100% puur vers geperst sap in het...

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...