25 September 2018
Home > Nieuws > Handel > Detailhandel zet meer om in februari

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Detailhandel zet meer om in februari

DEN HAAG- De detailhandel heeft in februari 2,6 procent meer omgezet dan een jaar eerder, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het verkoopvolume was 2 procent hoger, terwijl zowel de foodsector als de non-foodsector hogere opbrengsten in de boeken wisten te zetten. De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 2,4 procent meer om te zetten, bij een bijna 1 procent hoger volume. De groei is volledig toe te schrijven aan de supermarkten, zo constateerde het CBS. De omzet van de speciaalzaken kromp.

Webwinkels
Online werd 17,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Bij webwinkels, die als hoofdactiviteit de verkoop via internet hebben, dikten de opbrengsten met bijna 16 procent aan. Bij winkels, waarbij online verkoop een nevenactiviteit is, was sprake van een groei met zo'n 21 procent. In de non-foodsector deden winkels in meubels en woninginrichting en de drogisterijen het goed. Ook de omzet van de winkels in kleding en de winkels in recreatie-artikelen groeide. Opvallend was echter het omzetverlies voor winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder ook keukenwinkels en bouwmarkten. Die kampten voor het eerst sinds juli 2016 met omzetverlies, aldus het statistiekbureau. Ook de omzet van de winkels in schoenen en lederwaren en van de winkels in consumentenelektronica en witgoed was lager dan een jaar eerder.

Bron: ANP

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...