16 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Foodsector ziet omzet opnieuw stijgen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foodsector ziet omzet opnieuw stijgen

DEN HAAG- De detailhandel heeft in april 5,7 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was ruim 5 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 23 procent meer omgezet.

De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 4,9 procent meer om te zetten, waarbij het verkoopvolume met 3,6 procent steeg. De omzetgroei is volledig toe te schrijven aan de supermarkten, terwijl de omzet van de speciaalzaken kromp.

Web
De online omzet lag in april bijna 23 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, aldus het statistiekbureau. Webwinkels, die als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben, zetten bijna 17 procent meer om. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, de zogenoemde multi-channelers, groeide met ruim 32 procent.

De omzet van de winkels in non-food groeide in april met 4,7 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was ook bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van de winkels in kleding lag bijna 9 procent hoger. Ook winkels in meubels en woninginrichting deden goede zaken, maar winkels in recreatie-artikelen en winkels in consumentenelektronica en witgoed realiseerden in april een omzetverlies.

Bron: ANP

Introducties & Acties

Verfrissend en gezond: Obrigado kokoswater

Voor de bewuste genieters van de zon en buitenlucht is Obrigado dé perfecte dorstlesser.

DubbelFrisss Light Framboos & Cranberry

Door de toenemende vraag naar laagcalorische concepten en door het succes van de twee huidige...

Nieuw! Alpro Kers en Alpro Mango met meer fruit

Ontdek de nieuwe Alpro plantaardige variaties op yoghurt met meer fruit in de smaken Kers en Mango...