1
19 November 2017
Home > Nieuws > Handel > Formules > 'AH draait fabrikanten alsnog duimschroeven aan'

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

'AH draait fabrikanten alsnog duimschroeven aan'

AMSTERDAM - Een aantal levensmiddelenfabrikanten is door Albert Heijn alsnog gedwongen twee procent extra korting te geven. Fabrikanten zijn zich na de brief van AH door deze eenzijdige maatregel dan ook 'een hoedje geschrokken’.

Dit meldt Het Financieele Dagblad maandag. Het dagblad citeert anonieme fabrikanten en leveranciers die door Albert Heijn alsnog worden gedwongen twee procent extra betalingskorting te bieden. ‘Zonder enige communicatie of onderhandelingen haalt Albert Heijn de extra twee procent betalingskorting gewoon van de betaling af’, klaagt een anonieme fabrikant. Ook anderen voelen zich voor het blok gezet. Bij een voedingsfabrikant zouden de onderhandelingen muurvast zitten en mag de fabrikant pas bij AH op gesprek komen als hij instemt met de 2 procent korting. ‘Daar valt met Albert Heijn niet over te praten’, aldus de anonieme fabrikant in Het Financieele Dagblad.

Niet allemaal
Niet alle fabrikanten zijn door AH gedwongen de extra korting te leveren. Enkele fabrikanten zeggen niet te zijn gekort en dat daar ook niet mee gedreigd is. Ook bij de FNLI, de vereniging van levensmiddelenfabrikanten, zijn geen klachten binnen gekomen.
AH-topman Sander van der Laan zegt in Het Financeele Dagblad de kritiek niet te herkennen. ‘Geen van de voorbeelden die u noemt, zou ik tot beleid van Albert Heijn willen bestempelen’, aldus Van der Laan die toegeeft vast te houden aan de argumenten in de 2%-brief. Ahold zou het redelijk vinden om kortingen te bedingen, omdat het aantal winkels en de autonome omzet groeit.

Bron: FD