1
15 December 2017
Home > Nieuws > Handel > Formules > Duurzaamheid centraal in nieuwe Okay-supers

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

De Easy Cooking-toog.

Duurzaamheid centraal in nieuwe Okay-supers

ZOERSEL- Buurtsupermarktketen Okay opent op woensdag 15 februari zijn 122ste en 123ste winkel in Hoeilaart en in Zoersel. Beide vestigingen behoren tot de tweede generatie OKay-winkels en zijn met duurzame technieken en materialen gebouwd.

“Okay hecht veel belang aan energiezuinig bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarom werken we sinds 2015 in onze winkels van de tweede generatie zoveel mogelijk met duurzame technieken en materialen”, zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur van Okay. Zo hebben de winkels een koelinstallatie op propaan. Propaan is een natuurlijk koudemiddel dat de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 90 procent verlaagt ten opzichte van een synthetisch koudemiddel. Daarnaast zijn de isolatie en ventilatie in de winkel zo op elkaar afgestemd dat er amper energie verloren gaat en tot 75 procent van de warmte uit de lucht gerecupereerd wordt. De ledverlichting in de winkels zorgt voor 30 procent minder energieverbruik en er is ook een buffer voor regenwater, dat gerecupereerd en hergebruikt wordt.

Freshmart
Verder staan er in de nieuwe winkels rechtopstaande diepvrieskasten, waardoor de producten beter zichtbaar en toegankelijk zijn. In de freshmart zijn brede gangen en grote glazen wanden neergezet. Elke dag wordt er vers brood geleverd en de medewerkers bakken zelf koffiekoeken en broodjes af in de oven. Okay biedt een mix van nationale merken, eigen merken en discountmerken. De buurtsupermarkt is ook voorzien van een ‘Easy Cooking’-toog. Hierin liggen alle ingrediënten om seizoensgerechten mee te maken.

Bron: Levensmiddelenkrant