25 September 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Gerenoveerde Carrefour focust op duurzaamheid

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Gerenoveerde Carrefour focust op duurzaamheid

MONT-SAINT-JEAN - Carrefour heeft haar vernieuwde hypermarkt in het Belgische Mont-Saint-Jean geopend. Het is de eerste supermarkt van de keten die geheel in het teken staat van meer biologisch, minder verpakkingen en meer vers.

De strategie van Carrefour om klanten te helpen met de voedseltransitie, begint in de praktijk meer vorm te krijgen. De recent verbouwde hypermarkt is de eerste in de reeks die nauw aansluit bij het door topman Alexandre Bompard in januari voorgestelde transformatieplan. Het aantal biologische producten moet volgens dat plan worden uitgebreid tot 900 en daarbij worden verkocht tegen lagere prijzen. De veranderingen op de groente- en fruitafdeling zijn het grootst in de vernieuwde hypermarkt. Daar zijn namelijk nog maar weinig verpakkingen te vinden. Klanten kunnen zelf hun verpakking meenemen of gebruikmaken van biologisch afbreekbare zakjes. Bij binnenkomst in de winkel wordt de consument eerst verrast door foodcourt l’Atelier, waar ter plekke soepen, wokgerechten, salades en pizza’s worden bereid. Daarnaast is er een Rombouts corner, waar klanten koffie kunnen drinken. Het is een bekende koffiebrander die steeds vaker wordt gezien bij Carrefour.

Vernieuwingsoperatie
Na een grote verbouwing is de winkel van 9400 vierkante meter na 15 weken heropend op 22 augustus. Tijdens deze langdurige sluiting had de supermarkt een geautomatiseerde drive op de parkeerplaats staan waar klanten terecht konden om hun boodschappen af te halen. Volgens de keten was het noodzakelijk om met een alternatief te komen. Het is de zesde hypermarkt die een renovatie onderging die past in het moderniseringsprogramma van Carrefour België. Winkels in Bergen, Koksijde, Kuringen, Ans en Zemst gingen de super in Mont-Saint-Jean al voor. De supermarktketen is nog lang niet klaar met de vernieuwingsoperatie. De Carrefour Market in City2 Brussel is 29 augustus geopend na een verbouwing van 3 weken. De winkel van 1563 vierkante meter bevindt zich in het centrum van Brussel en heeft eveneens haar groente- en fruitafdeling uitgebreid met biologische producten. Hypermarkten in Angleur, Brugge Sint-Kruis, Genk, Haine-St-Pierre en Westerlo zullen volgen. Die winkels zullen uiterlijk in november klaar zijn.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.