18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Hoogvliet supermarkt krijgt 6000 zonnepanelen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Hoogvliet supermarkt krijgt 6000 zonnepanelen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Hoogvliet Supermarkten heeft aan energiebedrijf Nuon de opdracht gegeven om 6000 zonnepanelen te plaatsen op vijftien Hoogvliet-locaties.

Dit is een van de grootste zonne-energieprojecten in de supermarktbranche. De Hoogvliet-supermarkt aan de Juliana van Stolberglaan in Zoetermeer krijgt de meeste zonnepanelen, namelijk 670 panelen. Vooral in het westen van het land worden ze panelen op het dak geïnstalleerd. Ook op het dag van Bakkerij Hoogvliet in Bleiswijk komen deze zonnepanelen, daar worden er 900 geïnstalleerd.  De panelen gaan samen 1,4 miljoen kWh stroom opwekken, dat vergelijkbaar is met het elektriciteitsverbruik van ruim vierhonderd Nederlandse huishoudens.

Energiebesparing
Robert Langman is als hoofd technisch beheer van Hoogvliet verantwoordelijk voor het project. “Wij doen dit omdat we als bedrijf onze klimaatimpact willen verkleinen”, stelt hij in een persbericht. “Energiebesparing houdt ons altijd al bezig – wij willen stappen vooruit zetten op de efficiency energy index. Daarvoor is nodig dat we blijvend 2 procent per jaar besparen op ons energieverbruik”. Nu is het tijd voor een volgende stap. Eén die bovendien heel zichtbaar is. De daken zijn goed te zien vanaf de openbare weg. Iedere klant die bij ons over de vloer komt, ziet dus dat wij belang hechten aan duurzaamheid.” 

Bron: Levensmiddelenkrant