21 Juni 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Jan Bun sluit AH Lelycentre door parkeerbeleid

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Jan Bun sluit AH Lelycentre door parkeerbeleid

LELYSTAD- De Albert Heijn-vestiging in het Lelycentre in Lelystad van multifranchisenemer Jan Bun is zaterdag gesloten. Lidl heeft de vestiging overgenomen. Met het verdwijnen van de winkel komt er een einde aan een tijdperk: in september 1967 was de Albert Heijn-vestiging, toen nog van ondernemersechtpaar Van den Bedem, de eerste supermarkt in die opende in de stad.

Volgens woordvoerder Lisa Groenewegen van Bun Holding past de supermarkt niet meer binnen het portfolio van het bedrijf. Echter blijkt uit eerdere berichtgeving dat er meer aan de hand is. In december 2016 dreigde de franchisenemer de winkel te sluiten vanwege het parkeerbeleid van de gemeente. Omroep Flevoland publiceerde een brief die Bun hierover schreef aan de gemeenteraad. Bun stelde daarin dat de er een verband was tussen de dalende supermarktomzet en het betaald parkeren in het gebied. Op zondag, als mensen wél gratis hun auto kwijt kunnen, zag de supermarkt de meeste klanten.

Kentekenherkenning
In de brief stelde Bun voor om het winkelend publiek de eerste twee uur gratis te laten parkeren. Ook schreef hij dat hij graag kentekenherkenning in plaats van het huidige kaartjessysteem wilde invoeren. De franchisenemer was bereid om voor deze plannen 75.000 euro beschikbaar te stellen. Alleen als aan deze voorwaarden zou worden voldaan, wilde hij investeren in zijn AH-vestiging en in het ABC-gebouw waarin de winkel is gevestigd. Zo niet, dan dreigde Bun in 2017 tot het afbouwen van haar activiteiten in het gebouw en tot de sluiting van de AH-winkel.

Scenario
Het laatste scenario blijkt nu het geval te zijn. Bun Holding laat weten dat er geen nieuwe Albert Heijn in het winkelcentrum terugkomt en dat de Lidl, die op dit moment ook in het Lelycentre zit, wordt verplaatst naar de locatie van de voormalige AH-vestiging.

Personeel
Lidl laat weten een deel van het personeel over te nemen van Albert Heijn Bun. “Wij zijn aan het kijken hoe we ons filiaal in het Lelycentre in Lelystad kunnen aanpassen naar de Lidl-standaard van nu. Dan kun je denken aan bredere gangpaden, toevoegen van een bake-off en meer comfort en beleving voor de klant. We zitten momenteel om de tafel met de gemeente om te kijken hoe we gezamenlijk tot een mooi plan kunnen komen”, zegt woordvoerder Jerina van Heck.
 

Bron: Levensmiddelenkrant/ Omroep Flevoland