01 Maart 2015
Home > Nieuws > Handel > Formules > Jumbo bouwt tweede megasuper bij Steenwijk

Jumbo bouwt tweede megasuper bij Steenwijk

STEENWIJK – Jumbo gaat de hypermarkt van ruim 7000 vierkante meter bij Steenwijk runnen. Dinsdag gaf de gemeente Steenwijkerland een vergunning voor de bouw van een groot retailpark langs de A32 in Eeserwold, waar de winkel wordt gevestigd.

De komst van de Jumbo-formule wordt tegenover Levensmiddelenkrant bevestigd door het bedrijf Focus Retail Development, dat het zogeheten Focus-U-Park bij Steenwijk wil ontwikkelen. De mega-Jumbo komt in een pand van in totaal 30.000 vierkante meter. De hypermarkt zelf krijgt een vvo van zo’n zeven tot achtduizend vierkante meter en biedt naast levensmiddelen ook een warenhuisassortiment. Verder wordt het Focus-U-Park gevuld met andere detailhandel, horeca, cultuur, sport en recreatie. Ondernemers in het centrum van Steenwijk zijn niet blij met de komst van het retailpark uit angst voor leegloop van winkelstraten.

Jumbo is al volop bezig met de bouw van een megasuper van 6000 vierkante meter in Breda. Als de bouw van het Focus-U-Park bij Steenwijk doorgaat, wordt deze winkel dus nog groter. Het familiebedrijf wil de tweede megasuper langs de A32 in Steenwijk zelf nog niet bevestigen. "Zodra hier meer over bekend is, laten we dit middels een persbericht weten", aldus Jumbo.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl

Introducties & Acties

Old Amsterdam: genieten van heerlijke smeerbare oude kaas

Dat de introductie van Old Amsterdam Crème gesmeerd is gelopen weet u natuurlijk al. Een...

Nieuw: Mora Chick-ins

Mora heeft weer iets nieuws: Chick-ins. Heerlijk krokante kiphapjes met een verrassend lekkere...

Maaslander: even lekker tussendoor

Maaslander is de perfecte kaas voor bij het ontbijt en de lunch en ook lekker als tussendoortje....

Om naar vlaggenschip in 44 seconden

Nieuwste AH XL in sneltreinvaart

Reality-soap van Dirk

Dirk haakt in op BZV

Gretige Lidl-shoppers

'Rustig alstublieft mensen!'