29 November 2014
Home > Nieuws > Handel > Formules > Jumbo bouwt tweede megasuper bij Steenwijk

Jumbo bouwt tweede megasuper bij Steenwijk

STEENWIJK – Jumbo gaat de hypermarkt van ruim 7000 vierkante meter bij Steenwijk runnen. Dinsdag gaf de gemeente Steenwijkerland een vergunning voor de bouw van een groot retailpark langs de A32 in Eeserwold, waar de winkel wordt gevestigd.

De komst van de Jumbo-formule wordt tegenover Levensmiddelenkrant bevestigd door het bedrijf Focus Retail Development, dat het zogeheten Focus-U-Park bij Steenwijk wil ontwikkelen. De mega-Jumbo komt in een pand van in totaal 30.000 vierkante meter. De hypermarkt zelf krijgt een vvo van zo’n zeven tot achtduizend vierkante meter en biedt naast levensmiddelen ook een warenhuisassortiment. Verder wordt het Focus-U-Park gevuld met andere detailhandel, horeca, cultuur, sport en recreatie. Ondernemers in het centrum van Steenwijk zijn niet blij met de komst van het retailpark uit angst voor leegloop van winkelstraten.

Jumbo is al volop bezig met de bouw van een megasuper van 6000 vierkante meter in Breda. Als de bouw van het Focus-U-Park bij Steenwijk doorgaat, wordt deze winkel dus nog groter. Het familiebedrijf wil de tweede megasuper langs de A32 in Steenwijk zelf nog niet bevestigen. "Zodra hier meer over bekend is, laten we dit middels een persbericht weten", aldus Jumbo.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl

Introducties & Acties

Warsteiner geeft Mercedes Benz weg

Warsteiner heeft de consumentenactie 'Het beste van Duitsland' afgesloten met de uitreiking...

Dr. Oetker introduceert Swirl Cookies

De nieuwe trend ‘cookies’ is hard op weg om ons land te veroveren. Daarom introduceert...

Dr. Oetker Verwen Bakmixen

Dr. Oetker introduceert drie nieuwe varianten binnen de Verwen-range.

Lidl 2 Sterren-vlees

Veehouder promoot knuffelkoeien

ShopperDoctor over oudere klant

Loyaliteit groeit bij sfeer en contact

AH Sinterklaas-campagne

AH-letters stellen teleur, maar dan..