25 Mei 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Jumbo wil gesprekken over cao dc-medewerkers hervatten

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Jumbo wil gesprekken over cao dc-medewerkers hervatten

VEGHEL- Jumbo wil graag de onderhandelingen met FNV en CNV hervatten over een nieuwe cao voor logistieke medewerkers.

Dit laat de formule weten naar aanleiding van de petitie die Jumbo maandagochtend van twintig dc-werknemers ontving. In deze petitie geven de dc-werkers aan dat ze willen dat Jumbo start met de cao-gesprekken en niet wacht tot de cao supermarkten en de cao AH Logistics zijn afgesloten.

Loonontwikkeling
Jumbo laat weten dat ze altijd al verder hebben willen praten over een nieuw cao, maar dat de vakorganisaties de gesprekken hebben gestaakt. “Wij willen alleen de loonontwikkeling in de sector afwachten, over andere onderwerpen gaan we graag in gesprek”, legt Claire Trügg, woordvoerder van Jumbo uit. De supermarktketen vindt het onbegrijpelijk dat de vakbonden niet daarover in onderhandeling willen gaan.

Afspraak
Tot nu toe bouwden de gesprekken tussen de supermarktketen en de vakbonden voort op de afspraak van vorig jaar over een duurzame loonkostenontwikkeling, stelt Jumbo. “Wij hebben toen met de  vakorganisaties gezamenlijk vastgesteld dat de loonkosten en loonniveaus in de sector Supermarkten logistiek fors verschillen en dat het loongebouw van Jumbo bovengemiddeld is in de sector. Daarom waren beide partijen overeengekomen de komende jaren te werken aan het verkleinen van verschillen in salarissen en loonkosten in de sector”, zegt Jumbo in een verklaring.

Concurrenten
De supermarktketen stelt dat de lonen van de circa 3.000 logistieke medewerkers de afgelopen jaren bij Jumbo hard gestegen. Veel harder dan bij de meeste concurrenten, zegt de formule, waardoor Jumbo nu veel hogere lonen betaalt dan elders in de sector. “Aangezien de bonden op dit moment niet aan kunnen geven hoe zij de loonverschillen in de sector daadwerkelijk denken te verkleinen en de onderhandelingen aan de andere tafels (GIL, VGL, AH cao) nog volop gaande zijn, kan Jumbo op dit moment nog geen onderbouwd loonbod doen dat recht doet aan de afspraak om meer evenwicht te brengen in het concurrentiespeelveld”, verklaart Jumbo.

Toezegging
Jumbo heeft haar medewerkers wel toegezegd dat zij in ieder geval kunnen rekenen op een loonsverhoging die met terugwerkende kracht vanaf 1 april zal worden doorgevoerd, zodat medewerkers geen nadeel ondervinden als de cao na 1 april wordt afgesloten.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!