21 Mei 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Kerstdrukte in supermarkten is losgebarsten

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Kerstdrukte Deen Weidevenne.

Kerstdrukte Lidl Zaandam.

Kerstdrukte in supermarkten is losgebarsten

REPORTAGE- ZAANDAM/PURMEREND- Ondanks dat veel mensen nog gewoon aan het werk zijn, is de kerstdrukte in supermarkten losgebarsten. Bij de Albert Heijn XL in Purmerend, bij de Lidl in Zaandam en bij de Deen in Purmerend Weidevenne was het donderdagmiddag dringen voor de schappen.

Bij de nieuwe AH XL in Purmerend begon het al op de parkeerplaats: aan het einde van de ochtend was er al bijna geen plekje meer leeg. Om alles in goede banen te leiden, stond er zelfs een verkeersregelaar paraat.  In de ruime gangpaden van de onlangs geopende winkel, was het wat makkelijker manoeuvreren. Desondanks liepen er drie dagen voor Eerste Kerstdag al veel mensen met volle boodschappenkarren rond. “Het is vandaag drukker dan verwacht”, vertelt Frank Groen, filiaalmanager. “Gisteren waren er meer mensen dan normaal, maar vandaag is de drukte écht losgebarsten.”

Deen
Ook bij Deen, in de nieuwbouwwijk Weidevenne in Purmerend, stonden begin van de middag grote rijen voor de kassa’s. Deels kwam dat door de kerstmarkt, die pal voor de winkel was opgesteld. Toch verwacht de filiaalmanager van deze winkel dat het vrijdag en zaterdag nog drukker wordt. Volgens hem (hij wil niet genoemd worden bij naam) is het ‘erg lekker’ dat er dit jaar zo’n lange aanloop is naar Eerste Kerstdag. Vorig jaar viel kerst midden in de week en dan hebben klanten minder dagen om boodschappen te komen doen. Het enige waar hij last van heeft, is dat het nog geen kerstvakantie is, en dat er daarom een stuk minder personeel beschikbaar is. De meeste vakkenvullers moeten namelijk nog gewoon naar school.

Lidl
Ook de nieuwe Lidl in Zaandam, die in april dit jaar geopend werd, had moeite met het vinden van genoeg personeel. De medewerkers die er stonden, moesten flink aanpoten, want ook in deze winkel was het vandaag al drukker dan verwacht. Lidl heeft deze kerst 30 procent meer versproducten in de schappen liggen, omdat de discounter merkt dat vooral dit soort producten aangeschaft worden tijdens de feestdagen. Ook het Delicieux-assortiment is met 500 artikelen uitgebreid. Volgens de drie formules worden vlees- en gourmetproducten zoals elk jaar het meest verkocht rondom kerst.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...