21 Mei 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Klanten Lidl doneren 500.000 euro aan voedselbank

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Klanten Lidl doneren 500.000 euro aan voedselbank

HUIZEN– Klanten van Lidl hebben het afgelopen jaar bij 500.000 euro bij elkaar gespaard voor Voedselbanken Nederland. In totaal is er al meer dan een miljoen gedoneerd.

Lidl zet zich al geruime tijd in voor de voedselbank. De supermarktketen was in 2012 de eerste supermarkt in Nederland die een structurele samenwerking aanging met Voedselbanken Nederland. Enerzijds door voedsel en non-food artikelen te doneren. Anderzijds op het gebied van kennisoverdracht in de vorm van scholing voor de vrijwilligers. In alle regio’s zorgt Lidl wekelijks voor een grote groente- en fruitdonatie. Per jaar gaat er zo’n 400.000 kilo naar de voedselbanken. Ook vorig jaar hebben de klanten van Lidl een bedrag van 500.000 euro gedoneerd. “Wij willen onze klanten heel hartelijk bedanken. Mooi om te zien dat zij de voedselbanken zo’n warm hart toedragen. Wij zijn er trots op dat zij zich dit jaar weer zo massaal hebben ingezet voor het goede doel”, aldus Jerina van Heck, woordvoerder van Lidl Nederland.

Bovengrens
Onlangs is bekend geworden dat de bovengrens om klant te kunnen worden bij de voedselbanken is verhoogd. Vanaf 1 januari 2017 mag een eenpersoonshuishouden klant worden als hij of zij 200 euro per maand overhoudt aan leefgeld. Dit was 180 euro. Zowel de bovengrens per huishouden als de bovengrens per persoon gaat omhoog. Dus hoe meer mensen en/of kinderen er in een huishouden zitten, hoe groter de verruiming. “Wij verwachten dat het aantal aanvragen hierdoor zal stijgen, vandaar dat donaties als deze hard nodig zijn. Met deze 500.000 euro kunnen wij 35.000 gezinnen een maand lang helpen, dat is enorm veel”, aldus Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!