22 September 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Plus komt met duurzame Omegabaars

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Plus komt met duurzame Omegabaars

UTRECHT- De ecologische viskwekerij Aqua4C in het Belgische Kruishoutem kweekt een duurzame baars. De Omegabaars is vanaf volgende week in Nederland exclusief verkrijgbaar bij alle Plus supermarkten. 

De vis zwemt in kweekbakken die gevuld zijn met hemelwater en ze eten uitsluitend plantaardig voer dat uit de regio komt. Vismeel en -olie of grondstoffen van overzee staan niet op het menu. De vis is bovendien vrij van antibiotica. Het afvalwater van de vissen wordt extra gezuiverd in een rietveld en wordt schoon teruggeven aan de natuur of kan als meststof dienen voor de tomaten van de naastgelegen tomatenkweker.

Verantwoorde vis
Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS: “Ik ben heel blij met deze vis van dichtbij. Onze klanten kopen steeds meer vis. Wij houden van goed eten en vinden het belangrijk dat consumenten kunnen genieten van lekkere, verantwoorde, verse vis. Onze vis staat op de groene of oranje lijst van de VISwijzer en waar beschikbaar is deze voorzien van het MSC- of ASC-keurmerk. Inmiddels heeft – zeker met de overgang naar uitsluitend ASC gecertificeerde verse zalm en MSC gecertificeerde Hollands gepelde garnalen eerder deze maand – circa 95% van onze verse vis nu een verantwoorde herkomst. Voor de vriesverse vis van ons huismerk is dat 100%. Met de toevoeging van de duurzaam gekweekte Omegabaars hebben we een echte primeur.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg. 

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...