25 September 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Plus zet verduurzaming door

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Foto: Plus

Plus zet verduurzaming door

UTRECHT- Plus heeft nieuwe stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De supermarktketen heeft afgelopen zomer onder meer een overschot aan groenten onder de aandacht gebracht en nieuwe producten geïntroduceerd.

Al sinds 2010 liggen er bij Plus alleen nog maar Fairtrade bananen in de schappen. “Op verzoek van de klanten voegen we nu biologische Fairtrade bananen toe aan ons assortiment, want zo heeft de consument keuze. Voor iedere banaan die bij ons wordt verkocht, krijgen boerenorganisaties in Colombia tenminste een minimumprijs en een Fairtrade premie. Deze premie wordt ingezet voor het verbeteren van leef- en werkomstandigheden”, schrijft Plus in een nieuwe MVO-update.

Plastic
Daarnaast is de supermarktketen overgestapt naar een diervriendelijker alternatief van kalkoen, namelijk de nieuwe Plus Kalkoen. “Deze kalkoen is van een langzamer groeiend ras en daardoor vitaal en sterk. Binnen de vleeswaren zetten we ook stappen. Onze Plus Puur van Smaak Kalkoenfilet heeft een Beter Leven keurmerk 1-sterk van de dierenbescherming gekregen”, zo luidt de update van Plus. Op het gebied van duurzaamheid is ook het terugdringen van plasticgebruik een van de punten waar Plus aan werkt. Vandaar dat alle verpakkingen tegen het licht worden gehouden om te kijken hoe er minder plastic kan worden gebruiken. De grootverpakkingen aardappelen zullen vanaf begin september voor 50 procent uit suikerriet bestaan. Daarmee wordt jaarlijks 7000 kilo plastic bespaard door Plus. "Suikerriet wordt gebruikt voor de productie van rietsuiker en de reststromen daarvan worden doorgaans verbrand. In plaats van verbranden worden de gewassen nu vermalen tot pulp. Van deze pulp worden diverse producten gemaakt, waaronder onze aardappelzakken", licht Debbie Huisman van Plus toe.  

Ten slotte heeft de supermarkt ‘Groentegoed’ aan het assortiment toegevoegd. Dat zijn spreads en toppings voor op brood of toast, gemaakt van groenten.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.