26 Mei 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Super Supermarkten stimuleren seizoensproducten

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Super Supermarkten stimuleren seizoensproducten

WOERDEN- Supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk gebruiken deze wintermaand de groente- en fruitkalender van Milieu Centraal om klanten te helpen een milieubewuste keuze te maken.

Kiezen voor seizoensgebonden groente en fruit is beter voor het milieu en de producten zijn vaak gemakkelijk verkrijgbaar en daardoor goedkoper. In SSK supermarkten vind je informatie over welke producten nu in het seizoen zijn en kookinspiratie voor een maaltijd met seizoensproducten.

App
Via de groente- en fruitkalender app van Milieu Centraal kunnen consumenten nagaan welke groente en fruit goede keuzes zijn. Naast de seizoenstoppers die in de winter van Nederlandse bodem komen, zoals boerenkool, pastinaak, pompoen en stoofperen, kunnen ook meer groente- en fruitsoorten een goede keuze zijn voor het milieu. Andijvie uit Spanje of bloemkool uit Frankrijk klinken misschien niet direct als een milieuvriendelijke keuze, aldus het persbericht van Super Supermarkten, maar zijn vanwege de beperkte uitstoot van broeikasgassen toch verantwoord en milieuvriendelijker dan hun soortgenoten uit de verwarmde kas in Nederland. In de app worden de milieuvriendelijke keuzes in het groen aangeduid met scores A en B.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw! Almhof Roomyoghurt Wereld Editie Hawaï Kokos

Een wiegende hangmat tussen de palmbomen, een stralende zon en het geluid van kabbelende golven aan...

Nieuw! Almhof Hoekje Wereld Editie New York

Na de zeer succesvolle introductie van Hoekje Venetië komt Almhof met een nieuwe Wereld Editie!

Nieuw recept Original Capri-Sun

Original Capri-Sun bevat vanaf week 14 een combinatie van suiker, stevia - een zoetstof van...