24 April 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Voetbalplaatjes tot leven bij Jumbo Blankestijn

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Kinderen krijgen bij Jumbo Blankestijn uitleg over een van de 3D-spellen waar de gefotografeerde voetballertjes ook daadwerkelijk in voorkomen. FOTO: SANDRA ZEILSTRA

Voetbalplaatjes tot leven bij Jumbo Blankestijn

OUDEWATER- Pokémon Go is de inspiratiebron voor de nieuwe voetbalplaatjes verzamelactie die vorige week van start is gegaan bij Jumbo Blankestijn in Oudewater. Klanten van deze winkel kunnen niet meer alleen voetbalplaatjes sparen, maar ze ‘tot leven’ laten komen in een nieuwe app. Peter van Schaik, van het bedrijf New Mediair Haastrecht, stond aan de basis van deze nieuwe functie.

Van Schaik’s bedrijf houdt zich al zo’n acht jaar bezig met augmented reality: een technologie die de echte wereld mixt met de virtuele wereld. Toen Pokémon Go afgelopen zomer een rage werd, wist hij dat hij daar meer mee moest gaan doen. De ontwikkelaar kwam op het idee om de succesvolle voetbalplaatjesactie naar een hoger niveau te tillen. “Voetbalplaatjes verzamelactie 2.0, zo noem ik het”, vertelt hij. “Ik heb contact opgenomen met Jumbo-ondernemer Bram Blankestijn en hij was meteen enthousiast over het idee.”

3D
Bij de voetbalplaatjesactie 2.0 kunnen kinderen niet meer alleen voor voetbalplaatjes sparen en deze in een album plakken, ze kunnen de plaatjes en het album tot leven laten komen in een gratis app. “De spelers van de voetbalclub FC Oudewater zijn zoals bij elke voetbalplaatjesspaaractie gefotografeerd in voetbaltenue, maar daarnaast hebben ze ook aangegeven op welke positie ze spelen in het veld, waardoor ze als 3D-karakters zichtbaar zijn op hun voetbalplaatje. Ook zijn er 3D- spellen ontwikkeld waar ze in voorkomen. Bij het eerste spel moet de speler de voetballers van de club ontwijken en proberen een doelpunt te maken. Bij het tweede spel ben je de keeper en moet je ervoor zorgen dat je de bal tegenhoudt. Wat het mooie aan deze spellen is, is dat je het overal kunt spelen. Op je eigen keukentafel, in de winkel of op het schoolplein. Net als bij Pokémon Go speel je het spel in de ‘echte wereld’.”

Lees het hele interview in Levensmiddelenkrant, week 11. Nog geen abonnement? Klik hier.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

TWIX® White MINIS: Nu het hele jaar beschikbaar!

Wegens het succes van Limited Edition, is TWIX® White MINIS nu het hele jaar te verkrijgen.

Laat consumenten kans maken op een unieke ® SNICKERS Sports bag!

Uw consumenten maken kans op een van de vijf unieke SNICKERS® Sports bags bij aankoop van 2 MINIS...