1
18 Maart 2018
Home > Nieuws > Handel > Jan Brouwer stopt bij Plus

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Jan Brouwer stopt bij Plus

UTRECHT - Jan Brouwer stopt halverwege 2018 als ceo van Plus.

Dit bevestigt woordvoerster Ingeborg Biemans van Plus tegenover Levensmiddelenkrant. Jan Brouwer heeft zijn vertrek zelf aangekondigd bij een bijeenkomst met Plus-ondernemers. "Brouwer heeft tijdens de bijeenkomst gezegd dat 'het schip op koers ligt en dat dit een mooi moment is om het stokje over te dragen", aldus Biemans.

Volgens afspraak
Zijn naderende afscheid is volgens de afspraak die Plus en Jan Brouwer in oktober 2013 hebben gemaakt, toen werd aangekondigd dat hij op 1 januari 2014 zou aantreden als nieuwe topman. Volgens de woordvoerster moet de procedure voor de opvolging van Brouwer nog in gang worden gezet vanuit de Raad van Commissarissen van Plus.

Nieuwe winkelconcepten
Jan Brouwer volgde in 2014 Jan Ferwerda op als ceo. Onder zijn leiding lanceerde Plus verschillende nieuwe winkelconcepten en werd een start gemaakt met sameday-delivery. Hij was van 1996 tot 2006 ceo van C1000 om daarna topman te worden van Laurus/Super de Boer tot 2010. Sindsdien is hij commissaris bij diverse, vooral retailgeoriënteerde bedrijven.

 

Bron: Levensmiddelenkrant