22 September 2018
Home > Nieuws > Handel > Kantoor Bol.com heeft eigen AH to go

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

De AH to go in het nieuwe hoofdkantoor van bol.com

Kantoor Bol.com heeft eigen AH to go

UTRECHT – Albert Heijn en Bol.com versmelten meer en meer met elkaar. Tot de hoofdkantoren aan toe. De nieuwe stek van het webwinkelbedrijf heeft sinds begin februari een eigen AH to go, in navolging van het AH-pand in Zaandam. Net als de gemakswinkel op het hoofdkantoor heeft deze shop enkel zelfscankassa’s.

Bol.com groeide vorig jaar uit zijn jasje en bracht het hoofdkantoor daarom rond de jaarwisseling onder in World Trade Center Papendorp in het zuidwesten van Utrecht. De webwinkelier huurt er achttienduizend vierkante meter kantoorruimte, verspreid over twee gebouwen. Ahold greep de nieuwe huisvesting aan om de webwinkelcollega’s een eigen AH to go te bieden. Het hoofdkantoor in Zaandam heeft sinds enkele jaren een eigen gemaksshop voor het eigen personeel en gasten. Zo ook in Utrecht, waar eind januari een AH to go vlakbij de lobby van het WTC-kantoor de deuren opende. Op circa 65 vierkante meter is de nieuwste AH to go-formule te zien met signing en styling die voor het eerst in het Amsterdamse centrum aan de  Reguliersbreestraat te zien was.

Kantoorwinkel
De winkel is nu enkele weken open en hoewel AH nog geen cijfers van bezoekersaantallen heeft, is wel te zeggen dat er vooral medewerkers komen. Die genieten net als op het hoofdkantoor van een leuk voordeeltje: de koffie is er slechts vijftig cent, fors minder dan bij andere to go’s. De convenienceshop hoeft niet alleen te rekenen op het Bol.com-personeel, aangezien de ontvangsthal ook dient als ontmoetingscentrum voor de andere bedrijven in het complex, waaronder Wincor Nixdorf, Sodexo en Capgemini. Volgens Albert Heijn-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh is te zien dat medewerkers heel enthousiast reageren en dat er vast meer kantoren zijn waar medewerkers blij zouden zijn met een Albert Heijn to go. “We hebben echter geen concrete plannen in die richting, dus vooralsnog gaat het om deze twee locaties”, zegt Aspeslagh over de inpandige winkels.

Zelfscan
Albert Heijn doet ook in de nieuwste AH to go zelfscanervaring op door de winkel enkel uit te rusten met zes scankassa’s. Het is inmiddels de zesde shop waar klanten zonder caissière hun boodschappen, eten en drinken betalen. Onder andere op het hoofdkantoor in Zaandam, Utrecht CS, de campus in Eindhoven en bij de Rijksuniversiteit Groningen zijn er geen caissières te vinden. Spar-ondernemer Erwin Binneveld pionierde al in 2013 met enkel zelfscan in zijn University-winkel op de Uithof in Utrecht. De afrekenkeuze is echter niet geheel zonder risico, merkte Albert Heijn in een recente rechtszaak. Een winkeldief rekende 7,50 euro af, maar bleek bij controle voor 270 euro aan levensmiddelen in de kar te hebben. De rechter in Rotterdam zei in zijn uitspraak opvallend genoeg dat een zelfscan-kassa in een supermarkt diefstal uitlokt.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.