24 April 2018
Home > Nieuws > Handel > Ook AH verduurzaamt groenten en fruit

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Ook AH verduurzaamt groenten en fruit

ZAANDAM - Albert Heijn en Natuur & Milieu gaan samenwerken om het groenten- en fruitschap bij de marktleider te verduurzamen. De teelt van Nederlandse AGF moet bij AH, net als bij Jumbo, minimaal voldoen aan het Milieukeur.

Alle Nederlandse telers voor Albert Heijn mogen in 2019 de 28 bestrijdingsmiddelen die het meest schadelijk zijn voor dier en milieu niet meer gebruiken, is de ambitie. Ook willen Natuur & Milieu en Albert Heijn dat de teelt minimaal voldoet aan de eisen van Milieukeur. Dat houdt in dat de teelt verder wordt verduurzaamd.  Sommige bestrijdingsmiddelen op groente en fruit veroorzaken sterfte bij bijen en andere bestuivende insecten. Eerder publiceerde Natuur & Milieu een lijst met de meest risicovolle bestrijdingsmiddelen in Nederland.

Biologisch
Met bijna 1.500 producten is Albert Heijn in Nederland een grote aanbieder van biologisch. Het aanbod biologisch gaat fors omhoog bij Albert Heijn in 2019. Samen met Natuur & Milieu gaat de supermarkt ervoor zorgen dat er een hoger aandeel komt in biologisch fruit, aardappelen, uien en andere groenten. Het officiële ‘biologisch’ keurmerk garandeert dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarbinnen streeft Albert Heijn naar zoveel mogelijk inkoop uit Nederland en de Nederlandse grensstreek, om daarmee de transportkilometers te verlagen.

 

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Laat consumenten kans maken op een unieke ® SNICKERS Sports bag!

Uw consumenten maken kans op een van de vijf unieke SNICKERS® Sports bags bij aankoop van 2 MINIS...

TWIX® White MINIS: Nu het hele jaar beschikbaar!

Wegens het succes van Limited Edition, is TWIX® White MINIS nu het hele jaar te verkrijgen.