21 Juni 2018
Home > Nieuws > Handel > Plus kondigt logistieke reorganisatie aan

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Plus kondigt logistieke reorganisatie aan

UTRECHT –Plus start dit jaar met de bouw van een groot nieuw distributiecentrum in Tiel. Vanaf 2020 worden alle supermarkten van de formule vanaf dit dc bevoorraad. De vier huidige dc’s worden gesloten, dit heeft tot gevolg dat ongeveer 260 arbeidsplaatsen verloren gaan.

De activiteiten van de vier bestaande distributiecentra worden stapsgewijs overgeheveld naar het nieuwe distributiecentrum in Tiel, dat volgens Plus één van de modernste food-distributiecentra voor houdbare producten van Nederland wordt. Deze toekomstvisie maakte Plus vrijdag bekend aan haar medewerkers. Jan Brouwer, algemeen directeur: “We willen volgend jaar starten met de bouw van een hypermodern distributiecentrum in het centrum van het land. Een belangrijke stap voor Plus, want opereren vanuit één volledig gemechaniseerd distributiecentrum zorgt voor een substantiële kostenreductie. In deze competitieve branche is dat belangrijk voor de concurrentiepositie in de toekomst.”

Sociaal plan
Het besluit zal een grote impact hebben op de medewerkers, zegt Brouwer. “Het houdt ook in dat we op termijn de activiteiten van de vier bestaande regionale distributiecentra stapsgewijs gaan toevoegen aan het nieuwe dc. Het eerste distributiecentrum gaat in onze visie over ongeveer drie jaar over. Dit geeft ons de tijd om onze medewerkers te helpen in de begeleiding naar hun nieuwe toekomst.” Plus heeft op dit moment vier regionale distributiecentra voor houdbare producten. In Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort. Er werken in de huidige vier distributiecentra circa 700 medewerkers. Dit zijn zowel medewerkers met een vast als tijdelijk dienstverband en hulpkrachten. Gezamenlijk betreft dit 435 fte. Het nieuwe distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan circa 250 fte, daarvan is de verwachting circa 175 fte met de huidige medewerkers in te kunnen vullen.  Plus gaat over zijn toekomstplannen in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden. Het bedrijf belooft te zorgen voor een sociaal plan.

Verwachting
De voorgenomen bouw van het nieuwe distributiecentrum start, na het nemen van een formeel besluit, medio 2017. De verwachting is dat de eerste activiteiten van de bestaande distributiecentra over drie jaar overgeheveld worden. Het nieuwe distributiecentrum is dan medio 2020 volledig operationeel. PLUS maakt voor verse en vriesverse producten gebruik van twee distributiecentra in Barendrecht en Utrecht. Deze activiteiten, die in beheer zijn van externe partijen, vallen buiten deze reorganisatie.

Bron: Levensmiddelenkrant/ANP