22 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Plus start pilot duurzame bezorging

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Plus start pilot duurzame bezorging

UTRECHT - Met de bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test Plus nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen.

De pilot van Plus is een uitbreiding van de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerceservice en voor Plus Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland zet Plus de nieuwe stap naar eigen zeggen om de bedrijfsvoering verder te verduurzamen.

Vijf Plus-supermarkten
In totaal nemen vijf Plus-supermarkten deel aan de pilot: Plus J. Schimmel in IJsselstein, Plus Koot in Abcoude, Plus van Ommen in Almere, Plus Bomenwijk in Delft en Plus Leusink in Haaksbergen. Zij testen de bakfiets Urban Arrow en de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of deze naast de bezorgauto kunnen worden toegevoegd. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, verduidelijkt Tamara Smith-Zonneveld, Online/e-Commerce Manager bij Plus Retail.

Plus Express
Plus heeft inmiddels 240 supermarkten die Plus Express aanbieden. Met deze service kan Plus in  een groot deel van Nederland consumenten en zakelijke klanten, die hun boodschappen online bestellen, nog dezelfde dag beleveren. Smith-Zonneveld: “We sluiten hiermee aan op de behoefte van klanten om bestellingen snel geleverd te krijgen. Ook bedrijven maken dankbaar gebruik van Plus Express, door kort voor de lunch nog even een paar boodschappen te bestellen. We zien dit als extra service aan onze klanten.”

Mijlpaal
Een mijlpaal binnen de e-commerceactiviteiten van Plus is de opening van het tweehonderdste Plus Ophaalpunt bij Plus Plantage in Utrecht begin oktober. Hier kunnen klanten terecht voor online bestellingen. Het eerste ophaalpunt werd in 2014 geopend en al snel volgden er meer.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...

DubbelFrisss Light Framboos & Cranberry

Door de toenemende vraag naar laagcalorische concepten en door het succes van de twee huidige...

Calvé komt met drie nieuwe smaken

Unilever heeft nog niet heel lang geleden de Calvé Extra Crunchy-variant toegevoegd aan het...