19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Plus verbetert welzijn van ruim 2 miljoen dieren

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Plus verbetert welzijn van ruim 2 miljoen dieren

UTRECHT – Ruim twee miljoen dieren per jaar hebben een beter leven gekregen, doordat Plus is overgestapt naar vlees met één of meer sterren van het Beter Leven-keurmerk.

Het gaat jaarlijks om 5.000 runderen, 150.000 varkens en 2.000.000 kippen. Om dit te kunnen realiseren, werkt Plus intensief samen met boeren die werk maken van dierenwelzijn. Tijdens de Beter Leven-week van 23 tot en met 29 oktober wordt stilgestaan bij de aandacht die de Plus-boeren hebben voor het dierenwelzijn. Plus-boer Henk Broeders wordt - als symbool voor alle boeren - bedankt met een persoonlijk kunstwerk.

Meest bekend
Van alle primaire shoppers bij supermarkten blijken klanten van Plus het meest bekend te zijn met het Beter Leven-keurmerk. Bovendien wordt het aanbod van diervriendelijkere producten bij PLUS het hoogst gewaardeerd, namelijk met het rapportcijfer 7,2.

Schepje bovenop
De Dierenbescherming is erg te spreken over het diervriendelijke assortiment van Plus. Marijke de Jong, programmamanager van het Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming, is vooral positief over de breedte van het sterrenaanbod. Volgens De Jong doet Plus er qua diervriendelijkheid een schepje bovenop. “Naast het basissassortiment met één ster zie je dat bij Plus het rundvlees altijd minimaal twee sterren heeft en dat is bij eieren ook het geval. Dat is natuurlijk fantastisch."

Hele proces
Volgens Denise Dijkhof, senior categorymanager bij Plus, borgt de supermarktketen het hele proces van boer tot en met eindproduct. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om alle stappen in de keten te regisseren en hierop toe te zien. Iedere stap in de keten wordt gecontroleerd om dierenwelzijn en kwaliteit te garanderen.”

In de aanbieding
Plus wil het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming maximaal onder de aandacht brengen bij de consument. Daarom is diervriendelijker vlees bij Plus vaak in de aanbieding. Plus promoot vlees met het Beter Leven-keurmerk veel vaker dan andere supermarkten, zo blijkt uit de foldermonitor van Wakker Dier. In 2017 wil Plus 6% meer Beter Leven-producten verkopen ten opzichte van 2016. Op dit moment noteert Plus al een plus van 14%.  

 

Bron: Levensmiddelenkrant