22 September 2018
Home > Nieuws > Fabrikanten > Akkoord over arbeidsvoorwaarden Unox-personeel

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Akkoord over arbeidsvoorwaarden Unox-personeel

ROTTERDAM - Unilever, Zwanenberg Food Group en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden van het personeel in de Unox-fabriek in Oss.

De werknemers staakten de afgelopen weken herhaaldelijk tegen de voorgenomen gevolgen van de overname van de fabriek door Zwanenberg. Unilever verkoopt de fabriek, waar rookworsten, soepen en sauzen gemaakt worden aan vleesverwerker Zwanenberg. Dat bedrijf wilde de arbeidsvoorwaarden aanpassen, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers gingen daarop over tot acties en staakten de afgelopen weken herhaaldelijk.

Pensioenen
Dat bracht Unilever terug naar de onderhandelingstafel. Daar werden afspraken gemaakt over onder meer werkzekerheid, pensioenen en arbeidsvoorwaarden. Details over de gemaakte afspraken, gaven de partijen niet. Het akkoord moet nog worden goedgekeurd door het personeel. De vakbonden leggen het woensdagmiddag met een positief advies voor aan de leden. Als die instemmen kan de verkoop van de fabriek zoals gepland per 1 januari zijn beslag krijgen en worden de acties beëindigd.

Bron: ANP

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...