25 September 2018
Home > Nieuws > Assortiment > HAK deksel opnieuw onderscheiden

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

HAK deksel opnieuw onderscheiden

GIESSEN - Het HAK 1-2-Open deksel is opnieuw onderscheiden met een verpakkingsprijs. Dit keer won verpakkingsinnovatie de Special Award for Excellence.

De vakjury van Goed Industrieel Ontwerp (GIO) heeft het HAK 1-2-Open deksel deze award toegekend, omdat het één van de grootste verpakkingsirritaties oplost: je handen rood draaien aan een niet te openen glazen pot.

Plop
Het HAK-deksel bestaat uit twee delen: een panel en een ring. Daardoor wordt de kracht die nodig is om een potje open te draaien gehalveerd. Potten die voorzien zijn van het innovatieve deksel zijn makkelijk zonder veel kracht door nagenoeg iedereen open te draaien. Met een korte draaibeweging is de pot open en kan ook zeer eenvoudig weer hersloten worden. Het hoorbare ‘plopje‘ als het vacuüm verbroken wordt, onderstreept de versheid en kwaliteit.

Maatstaf
“Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap”, aldus directeur Gerbrand Bas. Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven: het product doet waarvoor het is bedoeld (technische functionaliteit), is gemakkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie), het onderscheidt zich van andere producten (originaliteit), ziet er goed uit (vormgeving) en betoont respect aan mens en haar omgeving (respect).

Special
Een vakjury heeft alle inzendingen bekeken en beoordeeld. Dat heeft geleid tot 57 erkenningen. Verder zijn er zes zogenaamde Special Awards for Excellence toegekend aan producten die bijzonder onderscheidend zijn. Het HAK 1-2-Open deksel ontving de Special Award voor functionaliteit.

Hoger
Goed Industrieel Ontwerp is 28 jaar geleden in het leven geroepen met de gedachte het niveau van het Nederlands design vakmanschap naar een hoger plan te tillen. Designlink, de initiatiefnemer van GIO, benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg. 

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.