22 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > Petitie milieuorganisaties voor behoud statiegeld

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Petitie milieuorganisaties voor behoud statiegeld

DEN HAAG - Diverse milieuorganisaties vragen dinsdag bij de Tweede Kamer aandacht voor het statiegeld op plastic flessen met de aanbieding van een petitie en van een koker met honderd flessendoppen die werden gevonden op het strand.

Namens de milieubeweging biedt Recycling Netwerk samen met de Stichting Ons Statiegeld (S.O.S) een petitie voor het behoud en de uitbreiding van statiegeld op plastic flessen aan. De petitie is door ruim 50.000 mensen getekend. De actiegroep ‘Statiegeld moet blijven!’ biedt hun gelijknamige Facebookpagina aan, die in nog geen twee maanden tijd bijna 55.000 likes verkreeg. Stichting De Noordzee biedt een koker met honderd doppen aan, hun gemiddelde ‘vondst’ op vierhonderd meter strand. De acties richten zich in de eerste plaats op de dreigende afschaffing van het statiegeld op grote plastic flessen.

Beslissing
Vorige week besloot staatssecretaris van milieu Wilma Mansveld de beslissing met een jaar uit te stellen. “Een goed begin, maar we zijn er nog lang niet”, volgens Lianne Kooistra van de actiegroep ‘Statiegeld Moet Blijven!’. “Het bedrijfsleven heeft nu een jaar extra de tijd om alsnog eerder gemaakte afspraken na te komen. Na dat jaar kan het statiegeld alsnog worden afgeschaft. Dat zou een grote teleurstelling zijn, want statiegeld levert de beste inzamelingsresultaten op. Het is eigenlijk heel simpel: als iets waarde heeft, ligt het niet op straat.”
Stichting De Noordzee zegt bij haar schoonmaakacties op het strand steeds meer plastic flessen en doppen te vinden. Omgerekend naar de gehele Nederlandse kust liggen er in totaal bijna 90.000 doppen.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Appelsientje: Vers geperst sap!

Naast de vertrouwde houdbare sappen introduceert Appelsientje 100% puur vers geperst sap in het...

Calvé komt met drie nieuwe smaken

Unilever heeft nog niet heel lang geleden de Calvé Extra Crunchy-variant toegevoegd aan het...

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...