19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Uitzendkrachten protesteren bij AH voor baan

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Uitzendkrachten protesteren bij AH voor baan

ZAANDAM - Zo’n 50 uitzendkrachten voerden dinsdagochtend actie bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. De uitzendkrachten eisen van AH een vast arbeidscontract.

De uitzendkrachten deden eerder dit jaar mee met de distributiewerkersstaking. Een van de resultaten was de afspraak dat 200 uitzendkrachten een contract bij Albert Heijn krijgen, waaronder de stakende uitzendkrachten. Volgens FNV Bondgenoten is AH ‘nu met allerlei mensen in gesprek over een contract, behalve met de uitzendkrachten die gestaakt hebben’.

Anciënniteit
In een reactie zegt Albert Heijn dat het er voor de toekenning van de vaste dienstverbanden niet toe doet of een uitzendkracht wel of niet gestaakt heeft, of wel of geen lid is van een vakbond. "We hanteren zoals overeengekomen het criterium van anciënniteit: de langstwerkende uitzendkrachten komen als eerste in aanmerking voor een contract", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer van Albert Heijn. "Op die basis hebben wij de eerste mensen uitgenodigd en daar spreken we nu mee. Voor 1 juli 2013 zullen wij totaal maximaal honderd contracten voor een dienstverabnd met AH logistics honoreren. De volgende honderd contracten zullen we een jaar later gaan uitgeven. Tweehonderd in totaal dus, zoals is afgesproken."

Bron: Levensmiddelenkrant